Victor Ponta: Listele electorale au fost aprobate pe 16 aprilie, înainte de a fi actualul Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta
Victor Ponta

Astăzi, începând cu ora 12, Victor Ponta se întâlneşte la Guvern cu reprezentanţii instituţiilor responsabile de actualizarea listelor permanente.

UPDATE 13.45: „Trebuie să începem verificarea situaţiei reale a evidenţei persoanelor, în special pe cele patru direcţii care ar putea genera diferenţe între listele electorale şi realitate. În primul rând, cetăţenii români cu domiciliul în străinătate, cei care, potrivit legii, nu mai trebuie să figureze pe listele din România. Ei îşi pastrează dreptul de vot, dar dacă locuiesc în străinătate, trebuie scoşi din listele electorale din România. În al doilea rând, persoanele decedate, cei care au decedat în altă localitate sau în spitale şi nu s-au transmis documentele de deces, precum şi persoanele care decedează în străinătate (datele se transmit către sectorul 1 din Bucureşti). Trebuie verificat dacă s-a dus mai departe procedura. În al treilea rând, persoanele care nu mai au drept de vot. Iar în a patra situaţie, cetăţenii români care au renunţat la cetăţenie şi nu mai au dreptul de a vota", a spus Ponta.

UPDATE 13.35: Potrivit lui Victor Ponta, conform legii, monitorizarea şi controlul asupra veridicităţii listelor electorale aparţine Autorităţii Electorale Permanente (AEP) care, din păcate, a avut puţine resurse umane şi financiare puse la dispoziţie. Acum este momentul să îndreptăm ce nu s-a făcut: asigurarea de personal şi implementarea Registrului electoral.

UPDATE 13.27: Victor Ponta a declarat că, din anul 2004, Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date a trecut de la Guvern la autorităţile locale, iar din acel moment MAI este doar administratorul bazei de date centralizate. Această bază de date însă trebuie actualizată de autorităţile locale. Victor Ponta le-a cerut autorităţilor implicate în procesul de actualizare a listelor electorale să ceară sprijinul celor care timp de opt ani au fost la guvernare şi cunosc mai bine situaţia, menţionând numele liderului PDL Vasile Blaga.

UPDATE 12.50: Referitor la listele pe care s-a votat pe 29 iulie, vreau să vă anunţ că acestea au fost aprobate pe 16 aprilie, înainte de a fi actualul Guvern. Iar cei care ne critică, să ţină minte că  pe 16 aprilie ei erau pe locul meu. Declaraţia a fost făcută astăzi de premierului Victor Ponta la Palatul Victoria.

refe ritor la listele pe care s a votat pe 29 iulie, vreau să vă anunţ ca acestea au fost aprobate de guvern pe 16 aprilei, inainte de a fi actualul Guvern. iar cei care ne critică să ţină minte că pe 16 aprilie erau ei pe locul meu.

Întâlnirea are loc pe fondul anunţului Curţii de a amâna, până pe 12 septembrie, decizia privind validarea sau invalidarea referendumului. CCR a solicitat Executivului ca, până pe 31 august, să transmită listele electorale actualizate în baza cărora s-a desfăşurat referendumul pentru demiterea preşedintelui suspendat Traian Băsescu

Vom reveni.

Citeşte şi: PICCJ analizează procesele verbale privind listele electorale de la referendum

Crin Antonescu rămâne preşedinte interimar

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite