PICCJ analizează procesele verbale privind listele electorale de la referendum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Joi seara, Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) au preluat de la Biroul Electoral Central (BEC) procesele verbale privind opţiunile electoratului la referendumul de duminică pentru demiterea preşedintelui suspendat Traian Băsescu.

Demersul este o consecinţă la numeroasele sesizări legate de posibilele fraude care au avut loc în anumite zone ale ţării.

Potrivit Mediafax, Parchetele au primit, până duminică, 29 iulie, la ora 18.00, 66 de plângeri privind încălcări ale Legii referendumului, înregistrate cu număr unic de procurori.

De exemplu, PDL - fliala Dolj a reclamat la Parchet faptul că preşedintele secţiei de votare 378 din comuna Leu a solicitat urnă mobilă pentru trei persoane, care votaseră deja la secţie.

-PDL-filiala Argeş a primit o plângere în care la primarul din localitatea argeşeană Recea, acuzat că face presiuni asupra preşedintelui secţiei de votare numărul 429, pentru a admite cereri pentru vot cu urna mobilă datate 27 iulie, însă modificate.

- Preşedintele PDL Vrancea, Alin Trăşculescu, a reclamat Parchetului faptul că anumite persoane au votat pe listele suplimentare în secţia 13 din Focşani, deşi, potrivit actelor de identitate, erau arondaţi altor secţii, respectiv cele de domiciliu.

- Preşedintele secţiei de votare numărul 89 din Panciu a fost reclamat la Parchet pentru îndepărtarea reprezentantului PDL din secţie, căruia i-ar fi spus că-l va informa asupra rezultatului mâine dimineaţă.

De asemenea, o plângere penală a fost depusă şi împotriva secretarului general al PSD, Liviu Dragnea, deoarece ar fi cerut, în mod abuziv, preşedinţilor de la secţiile de vot din judeţul Teleorman să-i facă raportări, din oră în oră, despre prezenţa la vot. „Acest lucru este abuziv, ilegal. Liviu Dragnea face abuz de funcţia sa cerându-le preşedinţilor de secţie să-i raporteze prezenţa la urnele de vot. Prin urmare, am depus plângere penală la Parchet împotriva lui Liviu Dragnea“, declara Cristian Boureanu.

Citeşte şi: CCR cere Guvernului Ponta listele electorale actualizate. Termen: 31 august
Dan Şova: Numărul europarlamentarilor va fi afectat de scăderea populației

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite