Crin Antonescu rămâne preşedinte interimar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crin Antonescu
Crin Antonescu

Anunţul Curţii Constituţionale privind amânarea, până pe 12 septembrie, a deciziei privind referendumul înseamnă că Traian Băsescu nu se poate întoarce la Cotroceni, iar Crin Antonescu rămâne în continuare preşedinte interimar.

Iar dacă se ia în considerare faptul că la conducerea Senatului se află tot un preşedinte interimar, Petru  Filip, înseamnă că pentru încă 40 de zile primul şi al doilea om în stat sunt interimari. 

În ciuda acestei situaţii fără precedent, preşedintele interimar, Crin Antonescu, a dat asigurări că România nu va traversa o perioadă de instabilitate politică. „Vom avea o decizie finală a Curţii în data de 12 septembrie. Asta nu înseamnă însă nici că va continua o campanie electorală care s-a încheiat înaintea referendumului, nici că România va traversa o perioadă de instabilitate. În România există un Guvern legitim, un Parlament legitim", a declarat Crin Antonescu, aseară, la Palatul Cotroceni.

Viteză de reacţie

Decizia Curţii a venit însoţită de o solicitare adresată Guvernului prin care îi cere, printre altele, ca, până pe 31 august, să transmită listele electorale actualizate în baza cărora s-a desfăşurat referendumul din 29 iulie. Ca urmare a acestei solicitări, Executivul se va întâlni chiar astăzi, la ora 12.00, cu reprezentanţii instituţiilor responsabile de actualizarea listelor electorale.

„Anunţăm intenţia Guvernului de a respecta întru totul această decizie, la fel cum respectăm şi angajamentul civic şi mobilizarea exemplară de care au dat dovadă românii, în momentul în care mecanismele şi procedurile democratice le-au cerut să-şi facă auzită vocea, prin intermediul votului.

Guvernul se va reuni (...) pentru a lua măsurile executive necesare pentru punerea în aplicare a solicitărilor venite din partea Curţii Constituţionale", este mesajul transmis de Executiv printr-un comunicat de presă la scurt timp de la decizia CCR.

Ce face Guvernul Ponta în continuare

Premierul Victor Ponta a dat asigurări că, în perioada următoare, Guvernul îşi va continua activitatea neperturbat de efectele acestei decizii, concentrându-se asupra discuţiilor cu reprezentanţii delegaţiei Fondului Monetar Internaţional aflate la Bucureşti şi în special asupra discutării celui mai bun mod de a implementa propunerile privind plata TVA la încasare pentru firmele cu cifra de afaceri sub 500.000 de euro şi eliminarea CAS pentru firmele care angajează şomeri sub 25 sau peste 55 de ani, timp de un an, cu condiţia menţinerii slujbelor pentru încă un an. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite