Băsescu a trimis la Parlament proiectul de revizuire a Constituţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi dimineaţă, că a trimis Parlamentului proiectul de revizuire a Constituţiei, înainte de plecarea spre Bruxelles.

Şeful statului a declarat, la Aeroportul Internaţiona "Henri Coandă", înainte de plecarea spre Bruxelles unde participă la Consiliul European, că a trimis Parlamentului proiectul de revizuire a Constituţiei, informează Mediafax.

Biroul de presă al Camerei Deputaţilor a transmis un comunicat de presă în care informează că "proiectul legislativ privind revizuirea Constituţiei iniţiat de preşedintele României, Traian Băsescu, a fost primit astăzi, 23 iunie, la Cabinetul preşedintelui Camerei Deputaţilor, doamna Roberta Anastase".

Curtea Constituţională a României (CCR) a publicat, astăzi, motivarea privind proiectul de revizuire transmis de preşedintele Traian Băsescu.

Citeşte şi:
Traian Băsescu: Abdicarea Regelui Mihai a fost un act de trădare a interesului naţional al României

Parlamentar ungar: Bruxelles, mediator între Bucureşti şi Budapesta

Şeful de stat a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Cotriceni, că va păstra propunerea de eliminare a caracterului licit al averii stipulate în Legea Fundamentală. Traian Băsescu a atras atenţia asupra acestui aspect şi în cadrul unei emisiuni televizate de la B1TV. "Constituţia spunea că averile dobândite licit nu pot fi confiscate. Pe urmă, actuala Constituţie spune că averea se prezumă a fi licită. Eu am propus scoaterea acestei fraze care să-l oblige pe cel suspectat să colaboreze cu procurorul", a precizat preşedintele României.

Traian Băsescu a anunţat, totodată, că nu va renunţa la prevederile din proiectul de Constituţie referitor la imunitatea parlamentară ca urmare a observaţiilor Curţii Constituţionale, deoarece imunitatea nu se poate constitui într-un drept fundamental.

"Introduc varianta Parlamentului bicameral pentru că nu am susţinere pentru cel unicameral. E nevoie de-un compromis, altfel nu realizez parlamentul cu 300 de parlamentari. Îl vedeam diferenţiat, legat strict de legionalizare, o cameră cu 60 de reprezentanţi ai teritoriului şi 240 de deputaţi naţionali", a continuat preşedintele Traian Băsescu despre revizuirea Constituţiei.

În plus, el a precizat că va cere Parlamentului ca în Constituţia revizuită să fie stipulat în mod explicit principiul potrivit căruia munca este furnizorul de prosperitate primordial pentru individ.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite