Ea este tânăra care l-a înfruntat pe Vadim: “Dacă domnul preşedinte şi-ar cere scuze, aş posta ziarul pe net”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alina Alupoaei, 24 de ani, este cea care a refuzat să mai pună ziarul Tricolorul pe site după ce Corneliu Vadim Tudor a făcut-o “obeză obraznică”. Pentru boicotul ei, liderul PRM a dat-o afară din partid, însă aproape toată organizaţia de tineret s-a solidarizat cu ea. În acest moment site-urile PRM sunt tot stăpânite de tineri, iar Vadim a dizolvat organizaţia lor, de 7.000 de membri.

UPDATE Vadim despre „revoltaţii” din partid: Profitori şi fripturişti ordinari
Urmare a boicotului tinerilor din PRM, Vadim a declarat pentru „Adevărul" că va lansa două noi site-uri, care să găzduiască publicaţiile pe care „le menţine cu greu în viaţă, pentru a-l da afară pe porcul de Băsescu". Preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, nu numai că nu regretă faptul că i-a dat afară pe tinerii din partid care l-au înfruntat, dar îi şi acuză că, „profitori ordinari şi fripturişti cum sunt", i-au furat site-urile ziarelor „Tricolorul" şi „România Mare", pentru care el îşi dă leafa de europarlamentar şi chiar se împrumută să le menţină. Citește aici toată reacția lui Vadim!

Povestea tinerei care l-a sfidat pe Vadim

Alina Alupoaei este din Suceava, a terminat ASE în Bucureşti, are o firmă de comerţ online şi administrează singură cele 2 site-uri ale publicaţiilor PRM: romare.ro şi ziarultricolorul.ro. Spune că face asta de la începutul anului şi din banii ei. Este şi vicepreşedintele Organizaţiei de Tineret România Mare (OTRM), calitate în care a organizat mai multe acţiuni sociale cu tinerii pentru partid. Face totul voluntar şi datorită acestui lucru a primit sprijinul organizaţiei de tineret, care s-a solidarizat cu ea, fără teamă de Vadim.

Ce spun tinerii despre Vadim: "Noi vrem să vorbim cu domnul preşedinte, dar Marius Marinescu îl ascunde de noi"


„Facem site-ul cu banii noştri”


Tânăra a picat în dizgraţia liderului PRM după ce marţea trecută, în timp ce se afla la Bruxelles şi vizita Parlamentul European, a avut probleme în a posta ziarul „Tricolorul” pe site. Spune că întâi i-a picat serverul, apoi n-a mai avut internet şi a rămas şi cu telefoanele moarte. „Am crezut că nu e nicio problemă dacă rămânem o zi aşa. Facem asta pe munca noastră, pe banii noştri şi pe timpul nostru”, a explicat Alina Alupoaei. Internet-ul costa cam 20 de euro, a cerut ajutor de la peremiştii de la Bruxelles, însă n-a primit. „Nu se pune problema dacă eu aveam sau nu bani, ci de principiu. Plus că, pe lângă internet, mai aveam nevoie şi de mai multe calculatoare”.



Aşa se face că ziarul n-a mai fost postat, iar a doua zi, la întoarcerea în ţară, Alina şi-a deschis telefoanele şi a primit un mesaj de la Victor Iovici, unul dintre vicepreşedinţii PRM care le supraveghea activitatea pe site. Din mesaj se înţelegea că Vadim s-a supărat că n-a fost postat ziarul şi a făcut-o pe Alina „obeză obraznică”. Tânăra a considerat atunci că Vadim trebuie să-i dea explicaţii şi a anunţat pe site că, până le va primi, nu mai postează ziarul: „Am considerat că există posibilitatea ca mesajul să nu fie trimis de domnul preşedinte”.

image

Vezi ce i-au postat tinerii lui Vadim pe site-ul ziarului "Tricolorul"

A aflat de la televizor că e dată afară din partid


Alina spune că, de miercurea trecută, n-a mai postat ziarul, dar nici nu l-a mai primit. De obicei i-l trimitea o angajată de la sediul central al partidului. A sunat la sediu, i-a contactat pe toţi cei pe care îi ştia pe mail, messenger şi telefoane şi nu i-a răspuns nimeni. „Joi m-au sunat prietenii să-mi spună că pe site-ul Realităţii a dat domnul preşedinte un comunicat de presă prin care mă făcea nebună şi că sunt dată afară din partid şi organizaţia este dizolvată. Eu consider că încă sunt membră a OTRM, pentru că are statut separat. Acum, domnul preşedinte, care consideră că partidul este al lui, doar al lui şi al familiei dumnealui, ar putea să nu considere acelaşi lucru”.


image


Căprioara Sisi şi căţeluşa Elodia


Alina nu s-a lăsat intimidată de tăcerea din PRM şi vinerea trecută, înainte de emisiunea lui Vadim de la Realitatea, ea şi cu mai muţi tineri din partid l-au aşteptat pe preşedintele PRM la Casa Presei ca să îi vorbească. „Eram cam 50 de persoane, jumătate erau fete pe tocuri, deci n-aveam gânduri să facem ceva rău. Nu să fugim după el, nu să-i spargem cauciucurile, nu să dăm buzna peste el în emisiune. Speram că va sta de vorbă cu noi, să ne spună „băi, copii, plecaţi acasă, nu vă mai vreau”, dar să ne dea argumente. Era cu domnul Marinescu, a trecut printre noi cu jeepul cu o viteză fulgerătoare, mă mir că nu a lovit pe cineva. Era cu girofarul pornit, cu stroboscoape”. Alina zice că nu avea cum să nu îi cunoască, mai ales pe ea, „doar luna trecută am fost la domnia-sa, în casa de vacanţă de la Bran, eram în drum spre Baia Mare şi ne-a invitat la un suc. Ne-a prezentat-o pe căprioara Sisi şi pe căţeluşa Elodia, care este foarte grăsunică”.



Alina consideră că toată nebunia la care s-a ajuns ar putea fi înlăturată dacă Vadim ar discuta cu ei, tinerii. „Noi putem dovedi totul cu documente, inclusiv cu facturi. Domnia-sa nu ştie decât să ne calomnieze. Noi n-am văzut o foaie de la el. Eu cred că sunt alte persoane care îl influenţează. Domnul preşedinte este o persoană influenţabilă şi reacţionează foarte urât când se enervează. Eu am avut ocazia să discut doar cu dumnealui şi este altă persoană. Probabil cineva a vrut să scape de noi”. Printre cei bănuiţi de tânără că l-au înfluenţat pe Vadim s-ar număra şi Adrian Popescu, vicepreşedinte cu relaţii de tineret, care s-ar fi supărat „că fetiţa lui, care nu este membru OTRM, nu a mers cu noi la Bruxelles”, şi Marius Marinescu.

image


„S-a răzbunat pe mine şi a dat 7.000 de oameni afară”


Aşa că, dacă ar primi acum ziarul „Tricolorul”, Alina recunoaşte că i-ar fi greu să-l posteze. „Poate dacă domnul preşedinte ar recunoaşte public că a greşit, sau şi-ar cere măcar o parte din scuze, da. Vă daţi seama că, pentru a se răzbuna pe mine, a dat 6.000 de oameni afară?”. E conştientă că, probabil „domnul preşedinte va spune că e partidul lui şi face ce vrea, pe de altă parte, noi ne-am înscris într-un partid politic, nu într-un partid personal”. Crede că e prematur să se gândească dacă ar vrea să facă politică într-un alt partid.


De ce se înscrie un tânăr în PRM


În 2006 s-a înscris pentru că îi plăcea doctrina şi „îl admiram pe domnul preşedinte, mi se părea cel mai just, cel mai onest, cea mai dreaptă persoană de pe plan politic şi neinfluenţabil. Am crezut că vom putea ajuta şi noi să facem dreptate în ţara asta”. Acum nu mai crede că Vadim este neinfluenţabil şi nici corect în totalitate. E dezamăgită că Vadim jigneşte „pe defecte fizice”: „Uitaţi-vă în arhivă, să vedeţi câţi oameni au fost insultaţi la modul că-i urâtă, că e şchiop sau nu ştiu ce. Noi facem politică, s-o facem cu creierul, cu idei. De ce n-a spus că sunt proastă sau că n-am studii? E uşor să pamfletezi, dar e mai greu să faci ceva într-adevăr. Eu, când m-am înscris în PRM, nu m-am înscris în partidul fotomodelelor. Poate, într-adevăr, nu am dimensiunile ideale. Dar am şi eu părinţi, am familie, vă daţi seama ce au simţit ei când au văzut cum sunt jignită?”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite