Şeful tinerilor PRM: „Noi vrem să vorbim cu Vadim, dar Marius Marinescu îl ascunde”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Marin, în dreapta lui Corneliu Vadim Tudor
Adrian Marin, în dreapta lui Corneliu Vadim Tudor

Adrian Marin, preşedintele Organizaţiei de Tineret România Mare (OTRM), povesteşte în exclusivitate pentru „Adevărul” cum s-a ajuns la fractura dintre organizaţia sa de 7.000 de membri şi Corneliu Vadim Tudor.

Scandalul dintre liderul PRM şi tinerii din organizaţia sa a atins proporţii nebănuite de niciuna dintre cele două părţi. Sâmbătă, site-urile ziarelor „Tricolorul” şi „România Mare”, gestionate de vicepreşedintele organizaţiei de tineret, tot nu arătau aşa cum sunt de obicei.

Ziarul „Tricolorul” nu era postat la zi, iar în locul acestuia erau comunicate ale organizaţiilor de tineret din ţară, indignate de anunţul liderului PRM că a dizolvat toată OTRM, pline de acuze la adresa conducerii partidului. Potrivit preşedintelui OTRM, în jur de 7.000 de tineri aşteaptă cu nerăbdare şi indignare o lămurire cu Vadim, care să le explice ce i-a căşunat pe ei.

Citește alte detalii despre scandal:
Vadim, călcat în picioare în propriul ziar! “Drum bun...cale bătută...tineretul vă salută!”

Conflictul s-a născut marţi seară, când cea care gestionează site-ul, Alina Alupoaei, vicepreşedinte al OTRM, aflată într-o delegaţie la Bruxelles, a ratat postarea pe site publicaţiei „Tricolorul”, pentru că n-a avut nici acces la internet şi i-a căzut şi serverul.

La întoarcerea în ţară, Alina Alupoaei a fost înştiinţată că Vadim Tudor ar fi luat această ratare drept un boicot şi ar fi făcut-o, într-un sms, „obeză obraznică”. Atunci ea a cerut explicaţii pe site-ul „Tricolorului” şi a lăsat să se înţeleagă că nu mai postează ziarul până nu le primeşte. Aşa a pornit scandalul. Vadim a anunţat la televiziuni că a dat-o afară din partid pe Alupoaei şi a transferat pedeapsa şi asupra celor din organizaţia de tineret, care s-au solidarizat cu ea. Adică a anunţat şi dizolvarea OTRM.

Cine e tânăra care l-a înfruntat pe Vadim

Bulversaţi, tinerii din PRM cer explicaţii. Însă nu prea au cui să le ceară. Preşedintele OTRM, Adrian Marin, a acordat un interviu pentru adevarul.ro în care explică de ce s-a supărat degeaba Vadim Tudor pe tineri.


Adevărul: Voi acum mai sunteţi în contact cu preşedintele partidului, Vadim Tudor?


Adrian Marin: Sperăm să avem o întâlnire cât mai curând pentru a rezolva situaţia, pentru că, aşa cum se poate vedea şi pe site-ul ziarului „Tricolorul”, tot mai multe filiale îşi exprimă nemulţumirea pentru dizolvarea organizaţiei. Adică 7.000 de tineri să fie daţi afară, câţi numără acum organizaţia de tineret, fără nici un fel de explicaţie... Din 37 de organizaţii judeţene, noi avem 29 de comunicate de presă care sunt cu noi. Astăzi urmează să mai primim câteva.


Dar dizolvarea organizaţiei nu înseamnă automat că v-au dat afară din partid.


În condiţiile în care a fost numit „un coordonator” care să se ocupe de noi alegeri în fiecare judeţ, domnul Adrian Popescu...


Câţi ani are domnul Adrian Popescu?


67 de ani, din câte îmi aduc eu aminte.


Dar pe voi ce v-a deranjat, în afară de faptul că Vadim a dat-o afară pe Alina Alupoaei?


Că nu s-a respectat statutul. Nici în privinţa ei şi nici statutul nostru, al OTRM, care spune că nu se poate dizolva organizaţia de către partid.


Dar până să ajungeţi în situaţia dizolvării, voi n-aţi avut un conflict cu preşedintele PRM?


Nu.


Şi atunci de ce v-a dizolvat?


Asta încercăm să aflăm şi noi. Vrem un răspuns. Să ştim cu ce am greşit.


Dar nici unul dintre voi n-a avut o discuţie cu Vadim Tudor?


Am încercat, dar am fost opriţi la poartă de domnul Marius Marinescu. La biroul domnului preşedinte, din Casa Presei Libere. Am încercat să mergem joia trecută, după povestea cu ziarul şi cu sms-ul acela buclucaş, am încercat să vorbim, dar nu am reuşit să trecem de domnul Marius Marinescu.


Cum adică „n-aţi reuşit să treceţi”? El stă la poartă sau cum?


Nu stă la poartă, dar îl ascunde pe domnul preşedinte, aş putea spune. Adică vine dânsul la Casa Presei Libere, pentru că noi nu avem un program exact al preşedintelui.


Adică vine Marius Marinescu şi stă în biroul preşedintelui?


Ceva de genul ăsta.


Şi de coordonatorul vostru, Adrian Popescu, aţi reuşit să daţi?


De Adrian Popescu n-am reuşit deocamdată să ne lovim, este ascuns pe undeva. Nu l-am văzut la faţă.


Şi cum aţi aflat că sunteţi dizolvaţi?


La televizor. N-a fost o singură declaraţie, în ultimele două zile au fost cel puţin 10 declaraţii la mai multe emisiuni, prin care a spus că a dizolvat organizaţia de tineret.


Şi a spus şi de ce?


Nu. Pur şi simplu aşa, pentru că este preşedintele partidului şi pentru că poate face asta, dacă vrea. Apoi ne-a confirmat şi Marius Marinescu dizolvarea. Reacţia preşedintelui este exagerată pentru că, în mod normal, există un birou permanent al PRM care trebuia consultat, există şi un consiliu naţional. PRM nu este format numai din domnul preşedinte Corneliu Vadim Tudor. Este format din 42 de filiale, care, în urma „dizolvării”, care, de fapt, nu e o dizolvare, şi-au pierdut motorul. Vin alegerile şi nu mai există putere de muncă. Noi pregăteam campania alegerilor din 2012.


Există vreun document care să ateste că voi sunteţi dizolvaţi?


Nu există. Ar fi trebuit semnat în urma unei întruniri a Biroului Permanent şi acesta nu a fost convocat, pentru că ar fi trebuit să mă convoace şi pe mine, că sunt membru.


Şi dacă lucrurile rămân aşa, ce faceţi?


N-au cum să rămână aşa, pentru că organizaţia de tineret a PRM este trecută în statutul partidului şi nu poate fi desfiinţată.


La o adică, v-ar bate gândul să treceţi în alt partid cu toţii?


Am dedicat prea mult timp şi dragoste ca să ne gândim să părăsim partidul.


Ai primit vreo ofertă de la alte partide?


Au fost contacte telefonice, dar doar de solidaritate. Organizaţii de tineret ale altor partide, nu contează care, mai multe.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite