Ungureanu: “Intenţionez să folosesc experienţa MAE şi a SIE în eficientizarea guvernării”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihai Răzvan Ungureanu a făcut primele declaraţii în calitate de premier după anunţul desemnării sale, făcut de preşedintele Traian Băsescu, într-o conferinţă de presă ţinută la Palatul Cotroceni, luni seară. Anunţul şefului de stat a confirmat informaţiile transmise încă de duminică seară de "Adevărul", potrivit cărora Mihai Răzvan Ungureanu este favorit în "cursa" la şefia Executivului.

"Mulţumesc în primul rând pentru încrederea acordată mie de către factorii de decizie constituţionali", au fost primele cuvinte ale lui Mihai Răzvan Ungureanu în calitate de premier desemnat.

Averea ieşeanului Mihai-Răzvan Ungureanu, premier desemnat

El a spus că este "o responsabilitate mare". "Mi-o asum, conştient atât de dificultatea acestei posturi, mai ales de contextul delicat în care ne aflăm. Mi-o asum şi vă asigur că o voi îndeplini cu seriozitate şi onestitate", a spus el.

Mizează pe independenţa politică

Ungureanu a adăugat că are experienţa MAE şi a SIE - care, sub mandatul său, "s-au modernizat şi au devenit performante".

"Intenţionez să folosesc această experienţă în eficientizarea guvernării, iar independenţa mea politică îmi garantează spaţiul necesar pentru a îndeplini acest mandat. Reformele vor continua. Plusul pe care îl voi aduce va fi acela al unui bun administrator", a mai spus el.

Formarea Cabinetului, discutată marţi cu partidele

Totodată, premierul desemnat a declarat că va începe marţi dimineaţă discuţiile cu partidele din coaliţie în vederea elaborării programului de guvernare şi a "identificării formulei optime de Cabinet".

"Guvernul pe care îl voi forma are nevoie de sprijin parlamentar ferm, are nevoie de încrederea cetăţenilor României, are nevoie de o direcţie care nu poate veni decât dintr-o viziune politică", a spus el.

El a adăugat că opţiunile sale ideologice au fost întotdeauna de dreapta.

Citeşte şi:
Averea lui Mihai-Răzvan Ungureanu, premier desemnat

Băsescu: Desemnarea lui Ungureanu ca premier a fost, "în principiu", agreată

Reacţia USL: Opoziţia va vota împotriva Guvernului Ungureanu, nu acceptă decât alegeri anticipate

VIDEO Interviu cu Mihai Răzvan Ungureanu: „Nici nu ştiţi cât de amplu poate fi răul"

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite