Reacţia USL: Opoziţia va vota împotriva Guvernului Ungureanu, nu acceptă decât alegeri anticipate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderii USL au susţinut o declaraţie de presă, imediat după ce preşedintele Traian Băsescu l-a desemnat pe Mihai Răzvan Ungureanu pentru formarea unui nou Guvern.

UPDATE 21.41 Ungureanu: "Intenţionez să folosesc experienţa MAE şi a SIE în eficientizarea guvernării"

Mihai Răzvan Ungureanu a făcut primele declaraţii în calitate de premier după anunţul desemnării sale, făcut de preşedintele Traian Băsescu, într-o conferinţă de presă ţinută la Palatul Cotroceni, luni seară. Citeşte mai multe AICI

UPDATE 21.09: Titus Corlăţean, de la PSD, susţine că desemnarea şefului SIE aminteşte de ultimele clipe ale unor dictatori din lumea arabă, Hosni Mubarak şi Muammar Gaddafi, care au făcut la fel.

Averea ieşeanului Mihai-Răzvan Ungureanu, premier desemnat

Mariana Câmpean, de la PNL, la fel, crede că este o palmă pe obrazul democraţiei europene şi că desemnarea duce cu gândul la intenţia Puterii de a rezolva altfel criza.

Discuţia despre un nou Guvern, criza politică şi economică din România s-a focusat cu totul, al etleviziuni, pe faptul că premierul desemnat provine de la SIE. "Induci o stare de anxietate, de asediu, la nivelul ţării", tocmai a spus jurnalistul Cristian Tudor Popescu. "Ce mesaj transmiţi ţării?", întreabă el.

UPDATE 21.07: Antonescu a spus la un moment dat, în discursul său, că este inacceptabil ca în fruntea Guvernului să fie numit un şef de servicii secrete, idee care tocmai este dezbătută acum pe mai toate posturile tv.

Unul dintre comentatori susţine că numirea lui Ungureanu duce cu ideea la Securitate şi este greu de înţeles ce a vrut să transmită preşedintele prin această desemnare.

UPDATE 21.01: Televiziunile ne aduc reacţiile din Piaţa Universităţii, unde protestatarii se declară nemulţumiţi, este o victorie mică, spun ei.

Manifestanţii nu sunt mulţumiţi cu "victoriile de până acum", cum spune ei, adică readucerea lui Raed Arafat la Ministerul Sănătăţii şi plecarea premierului Emil Boc.

Protestatarii cer în continuare, la fel ca şi USL, demisia preşedintelui României şi sunt hotărâţi, indiferent de culoarea codului meteorologilor, să meargă până la "victoria finală", fiind convinşi că problemele României sunt ca şi rezolvate dacă Băsescu părăseşte Palatul Cotroceni.

UPDATE 21.00: Cristi Preda a reacţionat imediat, pe blogul său, şi spune că "desemnarea lui Mihai Răzvan Ungureanu e un gest responsabil şi un gest de curaj".

În opinia sa, "preşedintele a înţeles că publicul aşteaptă o schimbare semnificativă şi a decis să aleagă un independent, nu un membru de partid".

"MRU e un om tânăr, dar care a acumulat o experienţă instituţională solidă. Sunt convins că el va impune un stil de guvernare sincronizat cu cel din politica europeană", scrie Preda.

Reacţia USL: Opoziţia va vota împotriva Guvernului Ungureanu, nu acceptă decât alegeri anticipate

Liderii USL au susţinut o declaraţie de presă, imediat după ce preşedintele Traian Băsescu l-a desemnat pe Mihai Răzvan Ungureanu pentru formarea unui nou Guvern. Citeşte AICI reacţia Opoziţiei

UPDATE 20.47: Victor Ponta, mult mai scurt decât Antonescu, a spus doar că Opoziţia nu va vota Guvernul Ungureanu, iar dacă nu vor fi anticipate, USl le va câştiga pe cele la termen.

UPDATE 20.45: Tot Antonescu a spus că USL nu va participa la audierea miniştrilor propuşi de Mihai Răzvan Ungureanu, în comisiile parlamentare.  "Coaliţia să îşi asume această guvernare", a explicat preşedintele PNL.

UPDATE 20.37: Antonescu: "Despre desemnarea pe care a făcut-o, noi vom vota aşa cum am anunţat", a declarat liderul PNL.

Adică, vor respinge noul Guvern, deoarece soluţia unică, în viziunea USL, este organizarea alegerilor anticipate.

Antonescu a ţinut să precizeze că Ungureanu nu mai are de ani buni nicio legătură cu PNL, făcând o trimitere la un fragment din discursul şefului SIE. Ungureanu a spus însă că are o opţiune ideologică liberală.

UPDATE 20.35: Antonescu spune că "Traian Băsescu trăieşte în continuare în lumea sa" şi a refuzat anticipate sub "pretextul mincinos" că anticipatele ar însemna pierderea a cinci luni.

UPDATE 20.33: De la sediul USL, Crin Antonescu şi Victor Ponta, plus Daniel Constantin (preşedinte PC), susţin nişte declaraţii referitoare la consultări şi desemnarea lui Ungureanu.

UPDATE 20.10: Preşedintele Traian Băsescu: Desemnarea lui Ungureanu ca premier a fost, "în principiu", agreată

Preşedintele Traian Băsescu l-a desemnat, luni seară, prim-ministru pe Mihai Răzvan Ungureanu, directorul Serviciului de Informaţii Externe. Anunţul şefului de stat confirmă informaţiile transmise de "Adevărul" încă de duminică seară, potrivt cărora Ungureanu e favorit la funcţia de premier al României. Citeşte AICI declaraţiile şefului de stat

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite