IRES: Băsescu este vinovat pentru ce a mers prost în 2011, dar trebuie să continue "jocul" guvernării în 2012

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Majoritatea românilor îl consideră pe președintele Traian Băsescu principalul responsabil pentru "proasta guvernare" a țării, cu toate acestea, continuă să aibă așteptări de la el în 2012. Cetățenii speră că șeful statului va îndrepta defectele de guvernământ, arată cea mai recentă cercetare sociologică realizată de Institutul Român pentru Evaluare și Strategie (IRES).

Băsescu este dorit, în continuare, ca "jucător" în "jocul" de guvernare a României, deși este văzut ca vinovatul principal pentru lucrurile care au mers prost în 2011, dezvăluie sondajul IRES.

BAROMETRUL ADEVĂRUL: Ponta, pe tobogan, „la pachet" cu Geoană

Șeful statului a fost ales ca responsabil pentru toate aspectele negative al țării de 41% din participanții la cercetare, în timp ce premierul Emil Boc poartă 31% din vină.

Cum arată România după 7 ani cu Traian Băsescu la Cotroceni

Întrebați de instituțiile care au influențat negativ starea economică și socială a României, respondenții IRES au găsit vinovați Guvernul (41%), Președinția (29%) și Parlamentul (23%).

Deși Traian Băsescu este văzut ca principalul om responsabil pentru lucrurile care au mers prost în 2011, 53% din români speră că șeful statului se va implica mai mult în procesul de guvernare în 2012, în timp ce 46% și-au pierdut această speranță.

În viziunea majorității românilor, anului acesta nu va aduce o ameliorarea în ceea ce privește situația economică. 67% din  cetățeni consideră că România nu va depăși criza nici în 2012, în timp ce doar 31% cred posibil acest lucru.

Coruptă și incompetentă

78% din români descriu actuala guvernare ca fiind coruptă, iar 67% - drept incompetentă. Oamenii nu sunt foarte încrezători că Guvernul ar putea scoate țara din criză, 74% din ei alegând această poziție, arată sondajul IRES.

BAROMETRUL ADEVĂRUL: Regele Mihai îi domină pe liderii republicii

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite