Weber: Reding vrea să devină preşedintele Comisiei Europene. A făcut din România trambulina ei de dezbatere electorală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisarul european pentru justiţie, Viviane Reding, îşi doreşte să devină viitorul preşedinte al CE, iar din acest motiv s-a hotărât să facâ din România "trambulina ei de dezbatere electorală", a declarat eurodeputata PNL Renate Weber pentru RFI.

"Viviane Reding este într-o campanie, pentru că doreşte să fie viitoarea preşedintă a Comisiei Europene şi atunci a zis: gata, din România fac trambulina mea de dezbatere electorală", a afirmat europarlamentarul liberal.

Weber spune că, cel mai probabil, la dezbaterea de miercuri va participa vicepreşedintele CE, Viviane Reding, "care are o manieră extrem de selectivă de a-şi alege temele la care doreşte să participe". "Va fi interesant de văzut cine va fi prezent din partea Comisiei Europene", a spus liberala.

"Când era vorba de Ungaria, personal am avut o lungă corespondenţă cu dumneaei şi a refuzat în mod categoric să-şi asume cea mai mică implicare, indiferent că era vorba de Constituţie, de legea presei, deci în materie de Ungaria, doamna Reding era dispărută cu desăvârşire. Acum, însă, toată lumea ştie că doamna Reding este într-o campanie, chiar dacă n-o recunoaşte", a mai declarat Weber pentru RFI.

Vicepreşedintele Comisiei Europene Viviane Reding a cerut actualului şef al Executivului UE José Manuel Barroso să rămână pentru al treilea mandat în această poziţie, după ce a fost întrebată de Euractiv de acuzaţiile lansate de la Bucureşti de premierul Victor Ponta potrivit cărora s-ar afla în campanie electorală.

Liberalii din Parlamentul European vor cere miercuri explicaţii reprezentanţilor Comisiei Europene privind poziţia adoptată faţă de evenimentele din ultima perioadă din România, a mai declarat eurodeputata Renate Weber pentru RFI. Mai mult, aceasta consideră că dezbaterea va fi puternic politizată.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite