Ponta: Reding vorbeşte după ureche

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta
Victor Ponta

Afirmaţia vicepreşedintelui Comisiei Europene, Viviane Reding, care a declarat că nu ar fi surprinsă dacă aderarea României la spaţiul Schengen ar fi amânată a stârnit reacţii dure din partea lui Victor Ponta, care a vorbit despre Schengen la fiecare ieşire publică.

Premierul Victor Ponta a declarat duminică seară, într-o emisiune TV, că afirmaţiile vicepreşedintelui Comisiei Europene, Viviane Reding, despre amânarea aderării României la spaţiul Schengen sunt de „nivel de Dâmboviţa". „Declaraţiile de weekend ale doamnei (n.r. - Viviane Reding) care vorbeşte după ureche despre ceea ce nu cunoaşte şi nu are atribuţii ţin doar de un gen de atac politic", a spus premierul.

România, comparată cu Libia

Subiectul Schengen a fost reluat de Ponta şi în discursul pe care l-a rostit, luni, la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei. „Nu sunt atât de supărat sau de tulburat de ceea ce devine, într-un fel, o problemă psihologică a României, aderarea la spaţiul Schengen. Sunt convins că România, care îndeplineşte de mult toate criteriile tehnice, va deveni membru al spaţiului Schengen", a afirmat premierul.

De asemenea, premierul Victor Ponta le-a transmis ambasadorilor că politica externă a României se va axa, în continuare, pe coordonatele ştiute, care rămân aceleaşi indiferent de schimbările de pe scena politică internă. Premierul a făcut chiar o glumă pe seama crizei politice, comparând situaţia de la noi cu cea din Libia. „Dacă pot să fac o anumită glumă, şi sper să fiu bine înţeles, în ultima perioadă am văzut o situaţie care semăna cu ceea ce am văzut în Libia acum ceva timp. Opoziţia din ţară cerea partenerilor externi să bombardeze ţara ca să arate că lucrurile nu merg bine", a afirmat premierul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite