Weber: Dezbaterea din PE va fi puternic politizată. Le vom cere socoteală reprezentanţilor CE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Europarlamentarul liberal, Renate Weber
Europarlamentarul liberal, Renate Weber

Liberalii din Parlamentul European vor cere miercuri explicaţii reprezentanţilor Comisiei Europene privind poziţia adoptată faţă de evenimentele din ultima perioadă din România, a declarat eurodeputata Renate Weber pentru RFI. Mai mult, aceasta consideră că dezbaterea va fi puternic politizată.

Eurodeputata nu se aşteaptă la suprize miercuri în plenul Parlamentului European. "Cred că dezbaterea de mâine se va încadra în linia altor dezbateri care au avut loc în Parlamentul European, cu puncte de vedere exprimate de CE şi preşedinţia UE şi cu luări de cuvânt deputaţilor europeni din toate grupurile politice. Este o dezbatere şi atât, nu va fi urmată de nici o rezoluţie", a declarat Weber pentru RFI.

"Vă daţi seama că dezbaterea de mâine va fi, probabil, puternic politizată", a mai spus liberala.

Întrebată dacă liberalii din PE vor cere explicaţii reprezentanţilor Comisiei Europene la dezbaterea de miercuri, pentru reacţiile faţă de situaţia din România, Renate Weber a răspuns: "Acest lucru, cu siguranţă, se va întâmpla, pentru că dezbaterea înseamnă, de regulă, că iau cuvântul şi reprezentantul preşedinţiei rotative şi al Comisiei, după care urmează cuvântul deputaţilor, inclusiv cu întrebări cărora, în mod firesc, trebuie să le răspundă în final reprezentantul Comisiei şi reprezentantul preşedinţiei Uniunii".

Întrebată dacă era nevoie de această dezbatere, europarlamentarul PNL a răspuns că nu, reamintind că ALDE, grupul parlamentar european din care face parte, s-a opus includerii pe agendă a acestei dezbateri. "Nu văd ce ar putea să aducă în plus această dezbatere", a adăugat eurodeputata.

Weber a recunoscut că încă nu s-a luat o hotărâre în interiorul grupului parlamentar în ceea ce priveşte care eurodeputaţi ALDE vor lua cuvântul mâine, adaugând că mâine, în plen, vor să ia cuvântul şi liberali din Marea Britanie, Germania şi Italia.

Europarlamentara a ţinut să precizeze că foarte puţini eurodeputaţi cunosc procedura de demitere a preşedintelui, fiindcă nu există prea multe constituţii europene care să permită acest lucru. "Este o procedură, pentru ei, destul de inedită, dar pe de altă parte au concluzionat că au fost exagerări în analiza, prezentarea şi concluziile cu privire la ceea s-a întâmplat în România", a afirmat Weber.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite