Victor Alistar, retras momentan din Guvernul Ponta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul desemnat, Victor Ponta, a declarat, joi, că Victor Alistar, ministrul delegat pentru transparență, este suspendat din cabinetul său, în urma criticilor Opoziției, dar și a criticilor mass-media. Victor Ponta a subliniat că, întrucât departamentul a fost croit de Alistar, nu va fi numit nimeni în funcția sa, ci se va aștepta rezolvarea cazului în Justiție.

UPDATE Victor Alistar a declarat, la sediul USL, despre retragerea sa din Guvern, că exista un risc real de refuz al semnării decretului de numire a Executivului.

"A fost o discuţie comună, mare parte din propuneri au venit din partea mea. Exista un risc real de refuz al semnării decretului şi asta ar fi afectat lista întregului Guvern", a spus Alistar.

„În urma criticilor și din partea oponenților noștri politici și din partea mass-media am decis că, pentru a nu pune în pricol procedura de învestirea aguvernului, domnia sa nu va face parte din miniștrii pe care îi voi propune Parlamentului", a spus Ponta.

Premierul desemnat a explicat că va păstra ideea unui departament de transparență și dialog cu societatea civilă, direct subordonat premierului și că, întrucât Alistar a fost cel care a trasat direcția departamentului, nimeni nu va fi numit în locul său.

„Aștept lămurirea în Justiție a situației lui Victor Alistar", a spus Victor Ponta, lăsând să se înțeleagă că Alistar s-ar putea alătura echipei ministeriale mai târziu.

Victor Alistar are interdicție de a ocupa funcții publice timp de trei ani, până în 7 august 2012, ca urmare a actului de constatare a incompatibilității sale emis de Agenția Națională pentru Integritate, rămas definitiv în august 2009.

Pe aceeaşi temă:
Alistar, incompatibil şi cercetat penal

image

Ministrul desemnat pentru Strategii guvernamentale, Transparenţă decizională şi Relaţia cu societatea civilă are interdicţie la o funcţie publică până la 7 august 2012 şi este cercetat penal pentru fals în declaraţii.

Mircea Diaconu şi-a recunoscut incompatibilitatea

Ministrul desemnat petru portofoliul Culturii, Mircea Diaconu, a anunţat că îşi retrage recursul de la ICCJ privind constatarea incompatibilităţii sale întrucât a deţinut, pe lângă funcţia de parlamentar, şi pe cea de manager de teatru, ceea ce înseamnă că actorul va trebui să renunţe la mandatul din Senat.

Lista neagră a cabinetului Ponta

Marți seară, Victor Ponta a anunțat miniștrii care vor face parte din cabinetul său. În ciuda promisiunilor de respectare a legii, de transparență și atitudine, propunerile lui Victor Ponta s-au dovedit a fi cel puțin neinspirate.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite