Mircea Diaconu şi-a recunoscut incompatibilitatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul desemnat petru portofoliul Culturii, Mircea Diaconu, a anunţat că îşi retrage recursul de la ICCJ privind constatarea incompatibilităţii sale întrucât a deţinut, pe lângă funcţia de parlamentar, şi pe cea de manager de teatru, ceea ce înseamnă că actorul va trebui să renunţe la mandatul din Senat.

Renunţarea la recursul faţă de decizia din 16 septembrie 2011 a Curţii de Apel Bucureşti, care a confirmat de fapt starea sa de incompatibilitate sesizată de Agenţia Naţională de Integritate, face ca această decizie să devină executorie şi irevocabilă. O asemenea hotărâre are drept consecinţă interdicţia de a ocupa funcţii publice pentru o perioadă de trei ani.

"O să îmi retrag recursul pentru că această decizie este excepţională şi sunt de acord cu ea", a afirmat, ministrul nominalizat la Cultură, Mircea Diaconu.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) are stabilită data de 8 mai 2012 ca termen pentru judecarea recursului lui Mircea Diaconu împotriva Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), când se presupune că actorul va renunţa la acţiunea sa.

În cazul renunţării la recurs, rămâne valabilă decizia Curţii de Apel Bucureşti prin care Diaconu a pierdut procesul cu ANI.

În 27 ianuarie 2011, Agenţia Naţională din Integritate a constatat că Mircea Diaconu este în incompatilbilitate din decembrie 2008, în condiţiile în care pe lângă calitatea de parlamentar acesta ocupa şi funcţia de director-manager al Teatrului "C.I. Nottara" din Capitală (funcţie de conducere specifică unei instituţii publice locale).

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat miercuri, că forurile de conducere ale partidului au încredere în ministrul desemnat la Cultură, Mircea Diaconu, căruia i-au dat un mandat cu unanimitate de voturi, respingând acuzaţiile privind incompatibilitatea şi conflictul de interese.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite