USL a finalizat programul de guvernare. VEZI ce-şi propune cabinetul Ponta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

USL a finalizat programul de guvernare și l-a trimis Parlamentului. Ministrul desemnat pentru relatia cu Legislativul, Mircea Dușa, a depus, joi seara, programul de guvernare al noului cabinet desemnat. Documentul de circa 50 de pagini prezinta prioritățile Guvernului Ponta printre care măsuri de creştere economică, crearea de locuri de muncă, reîntregirea salariilor la nivelul din iunie 2010, precum și restituirea sumelor reținute

În domeniul Educaţiei, Guvernul Ponta îşi propune deblocarea posturilor din învăţământul superior şi susţinerea doctoranzilor și post-doctoranzilor prin burse din programe POSDRU. De asemenea, se dorește reducerea abandonului şcolar inclusiv prin redeschiderea școlilor care au fost închise în mod abuziv și eliminarea violenței din școli.

Corina Dumitrescu, propusă la şefia Ministerului Educaţiei, cercetată de ANI pentru incompatibilitate

În domeniul Sănătăţii, Guvernul USL şi-a propus finalizarea, promovarea și aprobarea noului proiect de lege a sănătății, implementarea unui proiect pilot cu privire la salarizarea diferențiată, în funcție de performanța personalului din sistemul sanitar, creșterea accesibilității populației vulnerabile la servicii medicale, înființarea centrelor multifuncționale în zonele în care și-au încetat activitatea spitalele considerate ineficiente, pentru creșterea accesibilității populației la servicii medicale de specialitate. De asemenea se dorește înființarea de noi centre de primire urgențe în zonele cu risc crescut, promovarea consumului de medicamente generice pentru populație (medicamente mai ieftine, dar la fel de eficiente).

Ponta: Nici Boc, nici Ungureanu nu au prevăzut bani pentru salarii

În domeniul Economic, Guvernul Ponta şi-a propus auditarea şi evaluarea tuturor contractelor de achiziţii de bunuri şi servicii şi de consultanţă din punctul de vedere al necesităţii, oportunităţii şi eficientizării actului decizional, trecerea ANRE în subordinea Parlamentului, regândirea sistemului de redevenţe şi a taxelor de exploatare a resurselor în acord cu prevederile comunitare, continuarea procesului de privatizare, mai ales acolo unde şi atunci când privatizarea aduce responsabilitate şi chibzuinţă în gestionarea activelor economice şi a resurselor, dar după finalizarea auditului asupra activităţii Guvernului precedent şi clarificarea situaţiei reale, tehnice şi economice a societăţilor supuse acestui proces.

Florin Georgescu: Vom reuși să reîntregim salariile și pensiile

Cabinetul Ponta şi-a propus şi creşterea substantiala a gradului de absorbţie a fondurilor structurale şi de coeziune până la 31 decembrie 2012, demararea implementării schemei privind reabilitarea termică a clădirilor, finanţată prin Programul Operaţional Regional, după aprobarea de către Comisia Europeană a realocării sumei de 150 milioane Euro de la Fondul Social European la Fondul European pentru Dezvoltare Regională.

De asemenea vor fi revizuite proiectele incluse în Programul Național de Realizare a locuințelor sociale destinate tinerilor precum și persoanelor evacuate din locuințe de către foștii proprietari pentru ca acestea să corespundă scopului pentru care au fost elaborate programele, cât și proiectele incluse în Programul Național

Guvernul Auto! Topul ministrilor din Cabinetul Victor Ponta dupa numarul de masini pe care le detin

În domeniul Transporturilor,  documentul prevede respectarea condiţiilor contractuale privind finanţarea şi termenele de finalizare a investiţiilor în derulare, finalizarea secţiunilor de autostradă şi a centurilor ocolitoare aflate în construcţie (Autostrada Bucureşti-Ploieşti, Autostrada Cernavodă-Constanţa, varianta de ocolire Deva-Orăştie la standard de autostradă, centurile cu profil de autostradă Arad şi Constanţa), a unor proiecte de reabilitare a drumurilor naţionale în curs de execuţie, precum şi finalizarea altor obiective de infrastructură, demararea lucrărilor de execuţie pentru tronsoanele de autostradă, cu finanţare europeană, aflate pe Coridorul IV Pan-European: (Timişoara-Lugoj, Lugoj-Deva).

În domeniul Administraţiei şi Internelor,Guvernul României va acţiona cu fermitate ca acţiunile şi priorităţile în domeniul ordinii şi siguranţei publice şi în domeniul administraţiei publice să se realizeze în baza unui cadru juridic intern bine consolidat, în care respectarea legii, protecţia drepturilor fundamentale, protecţia vieţii şi siguranţei cetăţenilor şi apărarea statului de drept să constituie valori absolute.

Dan Nica, propus la Comunicații, este acuzat de corupție, abuz în serviciu și fraudarea alegerilor

Guvernul Ponta şi-a propus îmbunătăţirea cooperării dintre instituţiile abilitate în combaterea evaziunii fiscale şi a contrabandei (ANAF, IGPF şi IGPR), implementarea strategiei sectoriale pentru combaterea corupţiei în structurile MAI, aderarea României la Spaţiul Schengen, adoptarea măsurilor necesare pentru desfăşurarea alegerilor locale şi parlamentare în condiţii de deplină legalitate, organizarea transparentă şi corectă a concursurilor pentru recrutarea şi promovarea în funcţiile publice şi în celelalte posturi din administraţia publică exclusiv pe bază de competenţă profesională, promovarea Strategiei Naţionale Anticorupţie în vederea acceptării de către Parlamentul României.

Priorităţi esentiale stabilite de guvernul Ponta sunt următoarele.
1. Respectarea legilor, fără excepţii, fără derogări sau scuze;
2. Repararea inechităţilor sociale;
3. Implementarea unei viziuni economice de lungă durată, care să ofere predictibilitate, locuri de muncă şi să protejeze resursele naturale ale ţării;
4. Depolitizarea administraţiei publice. Doar miniştrii şi secretarii de stat vor fi numiţi şi sprijiniţi politic;
5. Toleranţă zero faţă de corupţie şi clientelism. Continuarea eforturilor pentru atingerea obiectivelor din Mecanismul de Cooerare şi Verificare.

 Citește și:

Noul Guvern al României

Ponta îl lasă pe Alistar în afara Guvernului

Mircea Diaconu şi-a recunoscut incompatibilitatea

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite