Ponta îl lasă pe Alistar în afara Guvernului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul desemnat, Victor Ponta, a anunţat, joi, că, pentru a nu pune în pericol învestirea întregului Guvern, a decis ca Victor Alistar, ministru delegat pentru strategii guvernamentale, să nu facă parte din echipa de miniştri pe care îi va propune Parlamentului.

Victor Alistar a fost declarat incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate. Potrivit ANI, el nu are dreptul să exercite o funcţie sau o demnitate publică până la data de 7 august 2012. Noul şef al Executivului a luat această decizie şi ca urmare a criticilor vehemente ale presei la adresa lui Alistar. Nominalizarea sa a fost contestată şi de către adversarii politici ai USL, cum ar fi purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu.

„Am avut astăzi o altă discuţie cu domnul Victor Alistar, în urma atacurilor şi din partea oponenţilor noştri politici, şi din partea mass-media. Am decis împreună că, în acest moment, pentru a nu pune în pericol procedura de învestire a Guvernului şi pentru a nu crea niciun fel de animozitate încă de la începutul funcţionării noastre, Domnia Sa să nu facă parte din miniştrii pe care îi voi propune Parlamentului", a spus Ponta.

Premierul desemnat, Victor Ponta, a precizat că nu va numi pe altcineva în poziţia de ministru delegat pentru strategii guvernamentale şi societatea civilă. El a adăugat că aşteaptă o decizie finală în legătură cu Alistar, iar apoi îl aşteaptă în echipa guvernamentală.

Pe aceeaşi temă:
Corina Dumitrescu, propusă la şefia Ministerului Educaţiei, cercetată de ANI pentru incompatibilitate

Încă una dintre persoanele propuse de premierul desemnat Victor Ponta ca parte a noului Guvern este în atenţia Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI). Corina Dumitrescu, ministrul Educaţiei, este cercetată pentru incompatibilitate.

Alistar, incompatibil şi cercetat penal

image

Ministrul desemnat pentru Strategii guvernamentale, Transparenţă decizională şi Relaţia cu societatea civilă are interdicţie la o funcţie publică până la 7 august 2012 şi este cercetat penal pentru fals în declaraţii.

Mircea Diaconu şi-a recunoscut incompatibilitatea

Ministrul desemnat petru portofoliul Culturii, Mircea Diaconu, a anunţat că îşi retrage recursul de la ICCJ privind constatarea incompatibilităţii sale întrucât a deţinut, pe lângă funcţia de parlamentar, şi pe cea de manager de teatru, ceea ce înseamnă că actorul va trebui să renunţe la mandatul din Senat.

Lista neagră a cabinetului Ponta

Marți seară, Victor Ponta a anunțat miniștrii care vor face parte din cabinetul său. În ciuda promisiunilor de respectare a legii, de transparență și atitudine, propunerile lui Victor Ponta s-au dovedit a fi cel puțin neinspirate.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite