DEZBATERE S-a trezit şi Traian Băsescu: „Proiectul de la Roşia Montană trebuie făcut“! Tu ce părere ai ?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful statului consideră că România are nevoie de acest proiect şi că Guvernul trebuie să aibă curajul să le spună acest lucru românilor .

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, astăzi, la Sulina, că proiectul de la Roşia Montană "trebuie făcut", pentru că România are nevoie de el, "dar cu condiţia să fie renegociată partajarea beneficiilor".

EXCLUSIV Ministerul Economiei: Nu putem renegocia participaţia statului la Roşia Montană fără avizul de mediu.

Şeful statului a precizat că acest proiect nu poate fi pornit fără avizul Comisiei Europene. El a adăugat că Guvernul "trebuie să aibă curajul" însă să le spună românilor că acest proiect trebuie făcut.

Preşedintele Băsescu a evocat ca argument evoluţia preţului aurului în ultimii cinci ani. "Ce ţară stă cu o asemenea avere în pământ fără să găsească soluţii s-o scoată?", a adăugat Traian Băsescu.

Preşedintele a subliniat că trebuie foarte bine planificată protejarea mediului. "Iar pe cei care vorbesc despre distrugerea mediului îi invit să meargă acum la Roşia Montană", a mai spus Băsescu.

Şeful statului a declarat, de asemenea, că Ungaria nu are ce aviz să dea pentru proiectul de la Roşia Montană, precizând că România este un stat suveran.

UPDATE

Proiectul Roşia Montană este în prezent în faza de obţinere a avizului de mediu, prin urmare nu poate fi renegociată în acest moment participaţia statului român, a declarat astăzi, pentru "Adevărul", directorul direcţiei Resurse Minerale din Ministerul Economiei, Sorin Mihai Găman.

În prezent, statul român deţine 19,3% proiect prin intermediul societăţii Minvest Deva, aflată în subordinea Ministerului Economiei, iar restul aparţine companiei Roşia Montană Gold Corporation. Citiţi aici cum ar putea statul să-şi majoreze participaţia.

CITIŢI PE aceeaşi temă:

Răspunsul de la maghiari: nu suntem de acord cu folosirea cianurii la Roşia Montană

Macovei: Voi sesiza conducerea PDL în legătură cu Roşia Montană

Roşia Montană, experiment de mutilare

VIDEO Cianurile vor sta pe teren mişcător

ADEVĂRUL te invită să-ţi spui părerea despre proiectul de la Roşia Montană: ce ar trebui făcut la Roşia Montană ?

Spune care este  părerea ta!

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite