„The Economist“ despre Ponta: „Mă numesc Paste. Copy Paste“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„The Economist" a publicat astăzi un nou articol despre Victor Ponta și acuzațiile de plagiat la adresa acestuia, cu titlul: „My name is Paste. Copy Paste."


Autorul articolului scrie ironic, citându-l pe ministrul de Interne, Ioan Rus, care a declarat vineri că Victor Ponta se află într-o companie selectă pentru că , în opinia lui Rus, „încă de la Platon și Aristotel, oricine a scris un doctorat în filosofie, științe sociale a plagiat".

„În afară de amuzamentul pe care afirmația lui Ioan Rus poate să o producă, aceasta este un indiciu că în ciuda încercărilor energice de a reduce la tăcere scandalul plagiatului, primul ministru de 39 de ani poate ocupa prima poziție în cimitirului politic care conține cadavrele ministrului apărării din Germania, Theodor zu Guttenberg, și al președintelui Ungariei, Pál Schmitt", doborâţi şi ei tot de plagiat, notează „The Economist".

Articolul amintește de interviul acordat săptămâna trecută de către Victor Ponta cotidianului spaniol „El Pais", în care premierul român promitea că va demisiona dacă se dovedește că teza sa de doctorat este plagiată.

Ce spune Constituţia despre suspendarea Preşedintelui

Ponta a făcut aceste afirmații înainte de întrunirea Comisiei de etică care a dat verdictul că lucrarea lui primului ministru despre Curtea Penală Internaţională a fost un act de plagiat în stilul „copy-paste", pentru că 85 de pagini din totalul de 307 au fost copiate dintr-o carte a unui profesor român, subliniază „The Economist".

„Abia ce a fost dat verdictul de plagiat, că Guvernul Ponta a dizolvat întreaga comisie, pe motiv că era compusă din acoliții lui Traian Băsescu, președintele României și ribalul politic al lui Victor Ponta".

Scandalul politic din România a fost comparat cu o mare gafă a politicii americane

„Mutarea pare a fi, de asemenea, motivată politic: monitorul a eșuat să publice până acum verdictul Curții Constituționale pe care Victor Ponta l-a ignorat săptămâna trecută, fiind primul oficial român de după 1989 care a făcut lucrul ăsta", mai remarcă autorul articolului, care amintește și despre schimbarea de la Institutul Cultural Român, deciyie pe care o contestă inclusiv Herta Muller, câștigătoarea Premiul Nobel pentru Literatură 2009.

The Economist

Cine este personajul „Dottore“, apelativul cu care i s-a adresat Băsescu lui Ponta

Şi ei au fost acuzaţi de plagiat, dar au demisionat!

Viorel Marineasa: "Ponta nu ştie ce este munca ştiinţifică. Trebuie să îşi dea demisia"


Află câte persoane au semnat petiţia care cere demisia premierului

Daniel Vighi, profesor universitar: "Onestitatea este mai presus de orice"

Universitarii din Timişoara cer demisia lui Ponta: "Ne face de râs în toată lumea"

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite