Strategia Guvernului pe 2011-2013: Orice creştere salarială va fi condiţionată de concedieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Creşterile salariale vor fi condiţionate de reducerea numărului de salariaţi şi raportate la evoluţia indicatorilor economici şi sociali. Restricţiile salariale sunt incluse în strategia fiscal-bugetară elaborată de Guvern pentru perioada 2011-2013.

În document se precizezează că miniştrii şi alţi demnitari nu vor mai putea acorda deduceri sau sporuri noi fără ca legea să prevadă o autorizaţie specială, informează Mediafax.

Citiţi şi:

20.000 de bugetari vor protesta pe 22 septembrie, în Capitală

2011: concedieri şi pensii îngheţate

De altfel "începând" cu anul 2011, va fie eliminat şi cel de-al 13-lea salariu şi a primei de vacanţă pentru angajaţii din sectorul public.

De la 1 ianuarie 2011 şi până la 31 decembrie 2012, este dat ca termen pentru reformarea şi simplificarea sistemului public de salarizare. Acest lucru presupune: reducerea numărului de funcţii din sectorul bugetar, trecerea treptată la salarii nominale şi eliminarea cumulului de funcţii.

Documentu mai prevede ca să fie revizuite, în acelaşi interval, codul muncii şi legea contractelor colective de muncă. Motivarea Executivului pentru aceste demers: "flexibilitate mai mare" în ceea ce priveşte salariile.

"Orice majorare salarială va fi condiţionată de reducerea numărului de salariaţi şi va fi raportată la evoluţia indicatorilor economici şi sociali. Guvernul va realiza o strictă monitorizare a salariilor din sectorul public, iar niciun ministru şi niciun demnitar public nu va putea crea salarii, deduceri sau sporuri noi fără ca legea să prevadă o autorizaţie specială în acest sens", se mai precizează în strategia guvernamentală.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite