Scriitorii spun că Dan Chitic nu era beat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prietenii avocatului, cu care acesta s-a întâlnit după incident, infirmă varianta SPP-ului. Mai mulţi scriitori aflaţi la Neptun când preşedintele Băsescu a avut o altercaţie cu avocatul Dan Chitic contrazic sursele SPP, care au afirmat că avocatul era beat.

Declaraţiile unor martori prezenţi la Vila Scriitorilor, din Neptun, după consumarea altercaţiei dintre avocatul Dan Chitic şi preşedintele Traian Băsescu, aruncă incidentul într-o cu totul altă lumină. Declaraţiile contrazic sursele SPP, potrivit cărora avocatul era beat în momentul în care l-a insultat pe şeful statului. Scriitoarea Carolina Ilica povesteşte:

„În seara respectivă ne-am întors un grup mai mare de la Vama Veche şi am mai zăbovit puţin pe terasa din spatele Casei Scriitorilor din Neptun. Nu mai ţin minte ce oră era, pentru că nu m-a interesat să mă uit la ceas, oricum, era după miezul nopţii. În acel moment, pe terasă se afla tânărul Chitic cu soţia, care povestea celor de faţă incidentul petrecut în seara respectivă. Tot ce pot să spun e că nu era deloc beat, dar era şocat, neplăcut impresionat de cele întâmplate".

Citiţi şi:

A murit Baruţu T. Arghezi, fiul scriitorului Tudor Arghezi, la vârsta de 84 de ani

EXCLUSIV SPP: Chitic era beat şi l-a înjurat pe preşedinte

Constanţa: Avocatul Chitic se gândeşte să depună plângere împotriva lui Băsescu

image

Pornind de la ultimele scandaluri din România, Eugen Chelemen se întreabă: "Să fie săltat şi Băsescu?"


Versiunea Carolinei Ilica este confirmată şi de scriitorul craiovean Marius Ghica, aflat în acelaşi grup întors de la Vama Veche: „Am ajuns înapoi la ora 1.00 şi am poposit pe terasă. Avocatul Chitic povestea incidentul şi toată terasa fierbea. La masă cu Chitic se aflaseră Călin Vlasie şi Ilie Constantin. Din câte am înţeles, incidentul s-a petrecut în parcare, pentru că parcarea de la scriitori şi de la Cireşica este comună, iar singurii martori oculari au fost soţiile celor doi protagonişti".

Surse SPP: „Chitic era beat"

Surse din anturajul oficial al preşedintelui au declarat pentru „Adevărul" că avocatul care susţine că ar fi fost lovit de şeful statului era băut şi l-a înjurat pe preşedinte.

„Băsescu i-a tras soţului meu un dos de palmă peste gură" / Reacţia preşedinţiei: Nu a existat niciun contact fizic între cele două persoane
Avocatul Chitic se gândeşte să depună plângere împotriva lui Băsescu
„Eşti un dobitoc pentru că nu m-ai votat şi a doua oară"

„Personajul a stat la masă cu încă vreo şase persoane. A consumat o sticlă de  Ouzo şi trei beri şi a fumat narghilea", au susţinut surse neoficiale din SPP. Aceleaşi surse povestesc că, la ieşirea din restaurant, Dan Chtic a strigat către preşedinte: "Să-ţi fie ruşine".

Băsescu s-ar fi întors spre el şi ar fi încercat să poarte un dialog, dar avocatul ar fi continuat să-l jignească. Intervenţia ofiţerilor SPP ar fi fost justificată de faptul că Dan Chitic ar fi făcut mişcări ample cu mâinile, moment în care gărzile de corp l-au imobilizat pe avocat.

Potrivit sursei citate, soţia avocatului Dan Chitic era la cel puţin patru-cinci metri în spatele soţului său în momentul dialogului, iar mărturia ei potrivit căreia şeful statului l-ar fi lovit pe avocat ar fi neadevărată.

Dan Chitic: „M-a lovit cu dosul palmei, fix în gură"

Varianta lui Dan Chitic este cu totul diferită de cea a ofiţerilor SPP. Avocatul a declarat la Realitatea TV că, după ce i-a spus preşedintelui "Să-ţi fie ruşine", acesta i-a replicat cu „De ce să-mi fie ruşine, dobitocule?". Dialogul ar fi continuat în aceiaşi termeni:

Dan Chitic: "Sunt un dobitoc că te-am votat prima oară!"

Traian Băsescu: "Eşti un dobitoc că nu m-ai votat a doua oară!"

Apoi, susţine avocatul, Băsescu a venit spre el privindu-l în ochi şi, când a fost suficient de aproape, l-a lovit cu dosul palmei fix în gură. "A fost o directă mai mult, nu cu pumnul strâns, ci cu pumnul desfăcut", a mai povestit Dan Chitic.

Imediat după ce ar fi fost lovit, gărzile SPP şi-au intrat în rol, imobilizându-l pe avocat. Chitic susţine că la incident au mai asistat, în afară de soţia sa, alte câteva persoane, dar, din motive lesne de înţeles, acestea i-ar fi spus a doua zi că nu au văzut nimic.

Chitic, asociat cu Roşca Stănescu

Dan Chitic susţine că președintele i-a dat un dos de palmă  Foto: Arhiva personală



Avocatul Dan Chitic este asociat cu ziaristul Sorin Roşca Stănescu la firma Art Eurocontact. Din compania, aflată în lichidare, familia Chitic deţine 10%. Adversar declarat al lui Băsescu, Roşca Stănescu a lansat numeroase acuze la adresa şefului statului. Ziaristul a declarat pentru "Adevărul" că a înfiinţat firma la sugestia tatălui lui Chitic.

"S-a făcut o societate comercială, dar nu a funcţionat. Cornel Chitic i-a dat fiului său acţiunile. Când l-am văzut pe acest băiat la televizor era să zic că nici nu îl cunosc. Nici în acest moment nu-mi amintesc să-l fi văzut vreodată", a spus Stănescu.

image
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite