Purtătorul de cuvânt al CE îi răspunde lui Băsescu : Rapoartele CE sunt corecte şi obiective. Nu există nimic de adăugat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rapoartele făcute de Comisia Europeană sunt corecte şi obiective, a declarat purtătorul de cuvânt al executivului european, Mark Gray, adăugând că nu este nimic de adăugat la raportul Comisiei privind justiţia din România, informează Mediafax.

"Nu există nimic de adăugat la prezentarea care a fost deja făcută", a spus Mark Gray, purtător de cuvânt al Comisiei Europene, întrebat care este reacţia Executivului european faţă de criticile lansate de preşedintele Traian Băsescu faţă de conţinutul raportului CE privind România.

"Rapoartele pe care le-am prezentat sunt obiective şi corecte", a adăugat el, citat de Mediafax.

Comisia Europeană a dat publicităţii, marţi, cel de al patrulea raport anual de la crearea MCV cu privire la stadiul procesului de reformă din Justiţie. Află aici ce a avut de reproşat Comisia Europeană autorităţilor române în domeniul justiţiei.

Tonul dur al raportului l-a nemulţumit pe preşedintele Traian Băsescu, care a declarat că Executivul de la Bucureşti va întocmi propriul raport. Şeful statului a precizat că este inacceptabilă formularea, potrivit căreia "România încalcă angajamentele asumate", iar partea română nu poate accepta o astfel de "exagerare" şi doreşte revenirea la o "abordare echilibrată". Potrivit şefului statului, formularea din document este "nedreaptă" şi că, de aceea, consideră că trebuie să reacţioneze. Reacţia lui Băsescu la Raportul C.E.: cheamă Parlamentul din vacanţă pentru Legea ANI

În ceea ce priveşte criticile aspre privind Legea ANI, şeful statului a precizat că nu ar fi trebui să facă obiectil acelui raport, deaorece acea lege nu intarse în vigoare.

"De la acest incident - Legea ANI - să arunci o tentă profund negativă când au fost suficiente progrese - remarcate în raport - mi se pare o exagerare", a adăugat preşedintele Băsescu.

Băsescu vrea o singură lege pentru ANI

Gardienii corupţiei: cine sunt vinovaţii pentru cel mai dur raport al UE la adresa Justiţiei

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite