Ponta: Relaţiile cu Bruxelles şi Washington sunt marcate de dezinfomare prin propaganda "bine plătită” a lui Traian Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta şi Traian Băsescul. Arhivă Adevărul
Victor Ponta şi Traian Băsescul. Arhivă Adevărul

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că este un pro-european convins, iar parteneriatul cu SUA este fundamental, dar relaţiile cu Bruxelles şi Washington sunt încă marcate de dezinfomare în urma unei propagande "bine plătite şi organizate din timp" de Traian Băsescu.

Ponta a arătat că relaţiile cu Bruxelles şi Washington au fost extrem de marcate de dezinformare, iar această fază nu s-a terminat încă.

"A fost o propadandă bine plătită, bine organizată din timp a domnului preşedinte Băsescu", a afirmat Victor Ponta.

Acesta a arătat că Traian Băsescu şi staff-ul acestuia au pregătit diverse tipuri de informare de către diverse instituţii de presă internaţionale, iar eficienţa acestei comunicări s-a datorat faptului că Traian Băsescu a beneficiat de sprijinul unei infrastructuri.

"Domnul Băsescu a avut acces la o infrastructură care l-a sprijinit... o infrastructură politică, o infrastrutură de strategie politică", a ţinut să precizeze Ponta.
Prim-ministrul a subliniat însă că singura cale pentru România este în UE, iar partaneriatul strategic cu SUA e fundamental.

"Nu voi adopta niciodată, cât sunt prim-ministru, strategia premierului maghiar, domnul Orban, care a condamnat Comisia Europeană şi SUA şi a mers pe aripa naţionalistă: "Nu am nevoie de Bruxelles, nu am nevoie de Washington, ştiu eu mai bine. Eu nu văd altă cale pentru România decât calea euro-atlantică", a spus premierul Ponta.

Victor Ponta a mai spus: Pe 11 iunie Băsescu m-a sunat şi mi-a spus pe un ton agresiv  "Gata, s-a-ncheiat. De astăzi, ies la luptă"

Ponta: Cred că Băsescu ar învesti-o pe Mona Pivniceru în funcţia de ministru al justiţiei

CCR a decis: Traian Băsescu se întoarce la Cotroceni

Prima reacţie a lui Crin Antonescu după aflarea deciziei CC de invalidare a referendumului: Este o hotărâre nedreaptă. Nu mă retrag din politică

Conferinţă de presă a liderilor USL: "După decizia de azi s-a dovedit că nu suntem la Putere, suntem doar la guvernare"

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite