PSD îl suspectează pe Geoană de înţelegere cu Antonescu şi îi cere să nu mai atace partidul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi social-democraţi i-au adresat preşedintelui Senatului şi fostului candidat la prezidenţiale Mircea Geoană, o scrisoare deschisă în care îi cer, pe un ton foarte dur, explicaţii pentru afirmaţiile cu privire la vizita făcuta acasă la Sorin Ovidiu Vântu în noaptea dinaintea confruntării televizate cu Traian Băsescu.

Mircea Geoană: "Nu mă voi opri din a spune adevărul despre situaţia PSD"

Scandalul izbucnit în PSD în jurul lui Mircea Geoană se acutizează. După ce 26 de social-democraţi I-au adresat o scrisoare deschisă în care l-au somat să înceteze cu atacurile la adresa partidului, Mircea Geoană afirmă că nu se va opri din a spune adevărul.

Geoană, tot mai aproape de suspendarea din PSD

Scrisoarea este intitulată "Ce jocuri faceţi, domnule Geoană?" şi este semnată de 26 membri PSD: Viorel Hrebenciuc, Corina Creţu, Cătălin Ivan, Radu Moldovan, Dorel Căprar, Dan Şova şi Iulian Bădescu. Semnatarii îl somează pe Geoană să înceteze cu atacurile împotriva partidului şi să lămurească dacă are "înţelegeri ascunse cu domnii Crin Antonescu şi Dan Voiculescu" şi dacă doreşte "distrugerea dinăuntru a PSD" şi să se răzbune pe Victor Ponta.

Citiţi şi:

Mircea Geoană: „Nu există jacuzzi la Vântu acasă, nici masă de şah"

Ponta: Singurul cu care Geoană s-a sfătuit în decembrie 2009 a fost Vîntu

Social-democraţii îl acuză pe Geoană că minte atunci când vorbeşte despre vizita la Vântu deoarece aflase despre apariţia în persă a fotografiilor care surprindeau prezenţa sa acasă la Vântu încă din jurul prânzului, iar confruntarea televizată a avut loc seara. Într-o postare pe blogul personal, Geoană a afirmat că a aflat despre apariţia fotografiilor cu pricina doar cu cîteva minute înainte să intre în Palatul Parlamentului, unde urma să se desfăşoare confruntarea televizată cu Traian Băsescu.

"Este de notorietate faptul că, atunci când atât domnul Hrebenciuc, cât şi domnul Guşă şi domnul Ponta v-au solicitat explicaţii în legătură cu acea vizită, i-aţi minţit spunând că episodul nu a avut loc. Aceşti oameni, ca şi întreg staff-ul care v-a susţinut v-au crezut pe cuvânt până la ora dezbaterii", i se spune lui Geoană în scrisoarea deschisă. Cei 26 de social-democraţi susţin că jurnalistul Robert Turcescu a fost de faţă la vizita lui Geoană acasă la Vântu şi îi cer acestuia să relateze cum s-au petrecut lucrurile.

"Ţinând cont de toate aceste lucruri, vă întrebăm, domnule Geoană, în numele cui acţionaţi? Aveţi motive ascunse pentru care vreţi să deturnaţi atenţia de la problemele curente? Există agende secrete despre care noi, cei din PSD, nu ştim? Aveţi înţelegeri ascunse cu domnii Crin Antonescu şi Dan Voiculescu? De ce doriţi distrugerea dinăuntru a PSD şi doriţi cu atâta ardoare să vă răzbunaţi pe domnul Victor Ponta? Vă reamintim că atât PSD, cât şi domnul Ponta şi-au păstrat constant sprijinul pentru dumneavoastră pentru a rămâne preşedinte la Senat. Nu aveţi nici un pic de onoare, domnule Geoană? De ce, în loc să cheltuiţi bani pentru campanii de imagine împotriva partidului, nu ajutaţi partidul să achite datoriile neplătite din campania electorală prezidenţială? Cum răspundeţi celor care vă întreabă de ce nici PDL, nici Traian Băsescu nu vă schimbă din funcţia de preşedinte al Senatului? Atunci când veţi răspunde onest la aceste întrebări vom crede cu adevărat că vreţi să mai rămâneţi în PSD", îl somează semnatarii scrisorii pe Geoană.

Mircea Geoană a povestit, ieri, pe blogul personal despre culisele campaniei sale pentru Cotroceni şi despre vizita acasă la Sorin Ovidiu Vântu. Geoană susţine în postarea respectivă că a mers acasă la patronul Realitatea TV deoarece aflase că Traian Băsescu intrase în posesia întrebărilor pentru confruntarea televizată de a doua zi şi dorea să se asigure că va exista un echilibru al dezbaterii. Geoană mai afrimă că purtătorul său de cuvânt în campania prezidenţială, Victor Ponta, l-a învăţat să mintă că nu a fost la Vântu, ci a stat acasă cu soţia. "Nu, aşa cum nu l-am învăţat să se ducă la Vântu", a răspuns Ponta, întrebat într-o emisiune la Realitatea TV dacă l-a sfătuit pe Geoană să ascundă adevărul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite