Mircea Geoană: „Nu există jacuzzi la Vântu acasă, nici masă de şah”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Senatului şi fostul candidat la preşedinţie al PSD, Mircea Geoană, povesteşte pe site-ul personal care au fost motivele care l-au determinat să-l viziteze pe Sorin Ovidiu Vântu, în noaptea de dinaintea ultimei confruntări televizate cu Traian Băsescu.

UPDATE Fostul purtător de cuvânt în campania pentru prezidenţiale a lui Mircea Geoană şi actualul lider al PSD, Victor Ponta, a negat într-o emisiune la Realitatea TV că l-ar fi învăţat pe acesta să mintă cu privire la vizita acasă la Sorin Ovidiu Vântu.

Nu, aşa cum nu l-am învăţat să se ducă la Vântu”, a răspuns Ponta, întrebat dacă l-a sfătuit pe Geoană să nu spună adevărul şi să susţină că a stat acasă „cu soţia”.

El a adăugat că, iniţial, Geoană a negat că s-ar fi dus la Vântu. „La prânz când au apărut în presă pozele (n.r.fotografiile în care era surprinsă prezenţa lui Geoană la Sorin Ovidiu Vântu), Geoană mi-a spus că nu a fost acolo”, a susţinut Ponta. Apoi liderul PSD a conchis ironic:  „Nu ştim adevărul (n.r.- cu privire la vizita cu pricina), dar ştim rezultatul alegerilor. Traian Băsescu a fost reales”. 

Mai citeşte şi:

Lui Vîntu i s-a făcut rău în sala de judecată

După cum explică Mircea Geoană, vizita acasă la Sorin Ovidiu Vântu nu a avut legătură cu Nicolae Popa, ci cu dezbaterea electorală televizată care urma să aibă loc a doua zi.

„Nu există jacuzzi la Vântu acasă, nici masă de şah. (... )Am încercat să aflu dacă dezbaterea va fi pe un teren echitabil", spune fostul prezidenţiabil. Geoană afirmă în aceeaşi postare video pe blog că a aflat de apariţia în presă a unor fotografii care îl surprindeau acasă la Sorin Ovidiu Vântu doar cu câteva minute înainte să intre în Palatul Parlamentului. (n.r. unde trebuia să se desfăşoare confruntarea televizată cu Traian Băsescu).

Fostul candidat la Cotroceni povesteşte că în acel moment purtătorul său de cuvânt în campania electorală, Victor Ponta, l-a sfătuit să nu spună adevărul, ci să să susţină că nu a fost la Vântu, ci „acasă, cu soţia". „Eu am crezut că e mai bine să spun adevărul", s-a confesat Geoană. El a recunoscut însă că, la câtva timp după alegeri, au existat oameni care i-au reproşat nu vizita la Vântu, ci faptul că nu a fost „suficient de abil" atunci când Băsescu l-a întrebat despre vizita pe care i-a făcut-o patronului postului Realitatea TV. „Poate că da, nu sunt suficient de abil în a minţi, în a face eschive", a replicat Geoană. „După alegeri n-am mai avut contacte cu domnul Vântu", mai afirmă Geoană.

Fostul candidat la Cotroceni este de părere că încă persistă scenariile potrivit cărora apariţia fotografiilor în care era surprinsă prezenţa sa la Sorin Ovidiu Vântu era de fapt o capcană. „Pentru cei care susţin teza complotului există o explicaţie pentru că întreaga campanie a lui Traian Băsescu a fost centrată în jurul demonizării mele, ale relaţiei mele cu mogulii", explică Geoană. „Ceva necurat a fost în spatele acestei operaţiuni...", adaugă fostul prezidenţiabil al social-democraţilor cu speranţa că într-o bună zi adevărul va ieşi la iveală.

„Nu simt că am avut ceva de explicat", mai spune Geoană în aceeaşi postare, cerându-le însă scuze atât celor care l-au votat cât şi celor care au avut altă opţiune.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite