PSD semnează un acord de colaborare cu Partida Romilor pentru alegerile parlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta
Victor Ponta

După ce i-au cooptat pe ecologişti şi, cel mai probabil, le vor oferi locuri în colegiile alocate PSD, social-democraţii vor încheia un acord colaborare cu Partida Romilor, a anunţat la sfârşitul şedinţei BPN premierul Victor Ponta.

"Am aprobat de principiu un acord de colaborare cu Partida Romilor şi modul în care vom colabora atât în alegeri, cât şi în actul de guvernare după 9 decembrie anul acesta. (...) Este un acord de sprijin reciproc şi de promovare a politicilor de integrare pentru comunitatea romilor. Este un lucru asumat de guvern în programul de guvernare", a declarat liderul PSD Victor Ponta.

Ponta susţine că această iniţiativă se încadrează în programul-pilot al Comisiei Europene pentru strategia de integrare a romilor la nivel european pe care România l-a semnat de curând cu Franţa.

Reprezentanţii francezi ai Ministerului Muncii şi ai Ministerul Administraţiei şi Internelor au semnat un acord-cadru cu cei ai Oficiului Francez pentru Imigraţie şi Integrare (OFII), pentru instituirea, cu titlu experimental, a unui sprijin pentru reinserţia familiilor de romi revenite din Franţa.

Până la jumătatea lunii octombrie, vor fi făcute nominalizările PSD pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie.

Ponta a susţinut după şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD că, odată cu dezbaterea în Camera Deputaţilor a moţiunii simple pe Educaţie iniţiate de PDL, PSD va avea "o oportunitate extraordinară de a arăta încă odată toate relele şi greşelile făcute de guvernul PDL în domeniul educaţiei, dar şi de a prezenta acele modificări pe care USL intenţionează să le aducă în domeniul educaţiei în aşa fel încât sistemul să poată să fie deblocat după toate acele prevederi total aberante incluse la momentul angajării de către guvernul Boc pe Legea Educaţiei".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite