PDL depune o moţiune simplă pe Educaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-vicepreşedintele PDL Cezar Preda a nunţat că democrat-liberalii vor depune, vineri, la Camera Deputaţilor, o moţiune simplă pe Educaţie.

"Este prima moţiune pe care PDL o depună la adresa Guvernului Ponta după ce democrat-liberalii au intrat în opoziţie", a spus Cezar Preda.

El a precizat că democrat-liberalii îi cer ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, '"să anuleze titlul de doctor a lui Victor Ponta" şi a apreciat că mesajul dat de guvernanţi la începerea anului şcolar arată că "va continua o abrambureală în sistemul de învăţământ".

Cezar Preda a mai spus că "destabilizarea sistemului de învăţământ nu s-a oprit", criticând votarea de către Senat a prevederilor privind bacalaureatul profesional, despre care a spus că reprezintă "o formă comunistă de a da o hârtie".

Potrivit lui Cezar Preda, prin moţiunea simplă pe învăţământ pe care o va depune la Camera Deputaţilor, democrat-liberalii doresc "să tragă un semnal de alarmă" faţă de ce se întâmplă în acest domeniu.

"Ce se întâmplă azi în educaţie e urmare a unui pact pe educaţie semnat de liderii politici. Anul şcoar a început cu presiune maximă, într-o săptămână au fost schimbaţi 1.000 de director de şcoli", a precizat Preda.

Chiar dacă moţinuea iniţiată de PDL va fi votată, scaunul ministrului Ecaterina Andronescu nu este pus în pericol. Prin depunerea unei moţiuni simple, parlamentarii îşi exprimă părerea cu privirea la o chestiune de politică internă sau externă, fără a avea ca efect revocarea unui ministru.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite