PICCJ: Se efectuează cercetări în legătură cu conţinutul listelor electorale permanente și al listelor suplimentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Secţie de votare
Secţie de votare

Pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a constituit o cauză penală în care se efectuează cercetări în legătură cu conţinutul listelor electorale permanente și al listelor suplimentare utilizate în referendumul din 29 iulie, se arată într-un comunicat al Ministerului Public.

Procurorii au solicitat copiile listelor electorale permanente și listele suplimentare cu semnăturile alegătorilor în original, Autorităţii Electorale Permanente (AEP) și societăţii comerciale desemnate să realizeze procedurile tehnice. Conform articolului 43 alineatul 5 din Legea nr. 3/2000 (cu modificările și completările ulterioare), societatea comerciala desemnată a pus la dispoziţia procurorilor documentele solicitate.

„Precizăm că toate documentele au fost primite și păstrate la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în conformitate cu prevederile hotărârii Biroului Electoral Central privind operaţiunile tehnice care se realizează pentru centralizarea rezultatelor referendumului. (..) Documentele ridicate sunt necesare în efectuarea activităților de urmărire penală“, se mai specifică în comunicatul de presă al Ministerului Public.

Citeşte şi: Vosganian: Cetăţenii să aibă obligaţia să se reînscrie pe listele electorale permanente. Astfel vom avea şi cvorumul real

Întâlnire la Guvern cu reprezentanţii instituţiilor responsabile de actualizarea listelor permanente

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite