Emil Boc: "Legea pensiilor nu are la bază principiul contributivităţii şi nu este sustenabilă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Emil Boc a ţinut un discurs în Parlament, cu privire la priorităţile legislative ale Executivului. El a precizat că legea pensiilor nu este sustenabilă, dar a vorbit şi despre modernizarea clasei politice şi a statului român. De asemenea, premierul îşi doreşte o transparenţă totală a folosirii banului public plătit de cetăţean.

"Această sesiune parlamentară este extrem de importantă pentru soarta României din ultimii ani.  Printre priorităţi se numără modernizarea ţării şi locurile de muncă pentru români. Moderenizarea ţării are două componente: modernizarea clasei politice şi a statului român. Noi nu trebuie decât să respectăm temele pe care electoratul le-a stabilit cu ocazia referendumului"

Citeşte şi:

Emil Boc: "România îşi permite să indexeze cu rata inflaţiei doar pensia socială minimă"

Boc: Ce s-a votat la referendum trebuie să fie pus în practică

Boc vrea pensii  şi unicameral

Guvernul promite un fond social pentru pensionarii cu venituri mici

"Modernizarea statului este un obiectiv pe care fiecare dintre noi îl avem. Ţara a făcut progrese importante în aceşti ultimii 20 de ani de la Revoluţie. Modernizarea statului înseamnă corecta utilizare a banului public, să dăm dovadă de transparenţă totală, eficienţa fiecărui ban pe care cetăţeanul îl plăteşte. "

"Un stat modern înseamnă şi respectarea principiului egalităţii în faţa legii, fără privilegii. În România mai avem încă situaţii în care acest principiu se găseşte doar pe hârtie. Încă avem restanţe majore la acest capitol, dar şi la scurtarea procedurilor judiciare."

"Legea pensiilor este necesară pentru a corecta abuzurile din cadrul sistemului. Actuala lege nu are la bază principiul contributivităţii şi nu este sustenabilă. Am avut o creştere masivă şi frauduloasă a pensionarilor pe caz de boală".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite