Guvernul promite un fond social pentru pensionarii cu venituri mici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul va elabora un act normativ privind constituirea unui fond de iniţiativă socială prin intermediul căruia să poată acorda sprijin financiar pensionarilor cu cele mai mici venituri. Potrivit premierului Emil Boc, legea se va discuta începând din luna aprilie.

Şeful Executivului a explicat că prin acest act normativ se va indexa pensia socială minimă, de 350 de lei, în funcţie de rata inflaţiei.

Mai citeşte şi:

Boc: Ce s-a votat la referendum trebuie să fie pus în practică

"De asemenea, în măsura în care şi economia ne va permite, şi sunt semne bune (...), avem în vedere un act normativ de constituire a unui fond de iniţiativă socială prin intermediul căruia să putem acorda sprijin financiar pensionarilor cu cele mai mici venituri sau începând cu pensionarii care au cele mai mici venituri şi pensii, pentru a putea depăşi această perioadă dificilă şi el va fi discutat începând cu luna aprilie", a declarat Boc.

Acesta a anunţat că Guvernul mai pregăteşte un proiect de lege privind serviciile de educare şi îngrijire a copiilor pe timpul zilei, care se va corobora cu Legea educaţiei naţionale.

Nici ratificarea convenţiei privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi, nu este trecută cu vederea de Executiv, actul normativ îşi propune să ridice standardul drepturilor persoanelor cu dizabilităţi la nivel internaţional, a anunţat Emil Boc în plenul Senatului.

Guvernarea electronică şi plata on-line a taxelor şi impozitelor "va avea ca finalitate simplificare procedurilor birocratice de azi, dar şi obligarea funcţionarilor public", a precizat Boc.

Premierul a amintit şi de proiectul de lege referitor la malpraxis, dar şi de cel privind ajutoarele de stat pentru domeniul agriculturii, astfel încât acestea să fie în concordanţă cu regulile europene.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite