Cum va arăta guvernul condus de Mihai Răzvan Ungureanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deciziile luate de fiecare partid din Coaliţie au conturat lista noului Guvern.

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (PDL) - Cristian Petrescu o înlocuieşte pe Elena Udrea. În perioada 2004-2005, Cristian Petrescu a lucrat la cabinetul primarului sectorului 3, iar în perioada 2005-2007 a deţinut funcţia de preşedinte al consiliului de conducere al Centrului Naţional de învăţământ turistic. Citeşte aici mai multe detalii!

Ministerul Administraţiei şi Internelor (PDL) - Gabriel Berca îl înlocuieşte pe Traian Igaş. Gabriel Berca a fost prefect al judeţului Bacău, în perioada 2005-2008. În martie 2008, premierul Călin Popescu Tăriceanu l-a numit şeful Secretariatul General al Guvernului, funcţie pe care a ocupat-o până în decembrie 2008. Citește aici mai multe detalii!

Ministerul Transporturilor (PDL) - Alexandru Nazare o înlocuieşte pe Anca Boagiu. Alexandru Nazare a intrat în administraţie publică în 2005, în calitate de consilier al Ancăi Boagiu, fiind mâna sa dreaptă în Ministerul Integrării Europene. Citește aici mai multe detalii!

Ministerul Muncii (PDL) - Claudia Boghievici o înlocuieşte pe Sulfina Barbu. Între 1995 şi 2000, Caludia Boghicevici, noul ministru al Muncii, a fost învăţător la Casa de Fete, Direcţia generală de Asistenţă Socială și Protecţia Copilului. Citește mai multe aici!

Ministerul Finanţelor (PDL) - Bogdan Drăgoi îl înlocuieşte pe Gheorghe Ialomiţianu. Bogdan Drăgoi, în vârstă de 31 de ani, este artizanul ieşirii României pe piaţa externă prin vânzarea de euro-obligaţiuni pe o perioadă de 5 ani, la un randament de 5,29%. Citește aici mai multe detalii!

Ministerul Economiei (PDL) - Andreea Vass îl înlocuieşte pe Ion Ariton. Andreea Paul Vass, propunerea PDL pentru funcţia de ministru al Economiei, are 33 de ani şi este doctor în economie.Din 2007 şi până în 2009, Vass a îndeplinit funcţia de consilier în cadrul Parlamentului European pentru europarlamentarul Theodor Stolojan, deoarece vroia să vadă cum functionează "maşinăria supranaţională cu sediul la Bruxelles". Citeşte aici mai multe detalii

Ministerul Comunicaţiilor (PDL) - Răzvan Mustea îl înlocuieşte pe Valerian Vreme. În perioada 2000 - 2001, Mustea a avut o bursă de studii la Universitatea James Madison, Virginia (SUA), cu specializarea International Business, unde a fost coleg cu fiica cea mică a preşedintelui, Elena Băsescu. Citeşte aici detalii!

Ministerul Educaţiei (PDL) - Cătălin Baba îl înlocuieşte pe Daniel Funeriu

Ministerul Agriculturii (PDL) - Stelian Fuia îl înlocuieşte pe Valeriu Tabără. Deputatul de Călăraşi, este din septembrie 2010 preşedinte al Comisiei de agricultură şi silvicultură din Parlament. Citeşte aici mai multe detalii!

Ministerul de Externe (UNPR) - Cristian Diaconescu rămâne în funcţie. Cristian Diaconescu a fost ministru al Justiţiei în perioada martie 2004 - decembrie 2004, în cabinetul Năstase. Citește aici mai multe detalii!

Ministerul Apărării (UNPR) - Gabriel Oprea rămâne în funcţie. Actualul ministru interimar al Apărării se va regăsi şi pe listele cabinetului Ungureanu, care urmează să fie votate în Parlament. Oprea se va afla la cârma aceluiaşi minister. De când PSD l-a forţat să demisioneze, lui Oprea i s-au deschis drumurile către ministere. Citeşte aici detalii!

Ministerul Culturii (UDMR) - Kelemen Hunor rămâne în funcţie, dar este posibil să preia postul de vicepremier al lui Marko Bela. În 2000, Hunor câştigă un mandate de deputat, în Harghita, din partea UDMR. A candidat la alegerile prezidenţiale din 2009 şi odată cu intrarea la guvernare împreună cu PDL, în decembrie al aceluiaşi an, Kelemen Hunor a devenit ministru al Culturii. Citește aici mai multe detalii!

Ministerul Mediului (UDMR) - Laszlo Borbley rămâne în funcţie. László Borbély este unul dintre cei mai importanţi lideri ai UDMR, iar funcţiile sale în Executiv s-au legat de Ministerul Dezvoltării şi Construcţiilor, el ocupând poziţia de secretar de stat în Ministerul Lucrărilor Publice între 1996 şi 2000, şi funcţia de ministru al Dezvoltării între 2007 şi 2008. Citește aici mai multe detalii!

Ministerul Afacerilor Europene (independent) - Leonard Orban rămâne în funcţie

Ministerul Justitţiei (independent) - Cătălin Predoiu rămâne în funcţie

Ministrul Sănătății (UDMR) - Ladislau Ritli rămâne în funcţie. Ladislau Ritli este unul dintre cei mai reputaţi medici din Oradea, ocupând de-a lungul ultimilor 30 de ani mai multe funcţii administrative. Citește aici mai multe detalii!

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite