Borbély- Ministrul taxei auto

0
Publicat:
Ultima actualizare:

László Borbély este unul dintre cei mai importanţi lideri ai UDMR, iar funcţiile sale în Executiv s-au legat de Ministerul Dezvoltării şi Construcţiilor, el ocupând poziţia de secretar de stat în Ministerul Lucrărilor Publice între 1996 şi 2000, şi funcţia de ministru al Dezvoltării între 2007 şi 2008.

În prezent îndeplineşte funcțiile de deputat de Mureș în Parlamentul României și îşi va păstra portofoliul de ministru al Mediului în viitorul Guvern Ungureanu.

Imediat după Revoluția din decembrie 1989, László Borbély a devenit vicepreședinte al FSN din Tg. Mureș (martie - mai 1990), apoi odată cu înființarea Uniunii Democratice a Maghiarilor din România a fost președinte al Filialei Județene UDMR Mureș (1990-1994).

După formarea Guvernului Tăriceanu, László Borbély a fost numit în funcția de ministru delegat pentru lucrări publice și amenajarea teritoriului între 29 decembrie 2004 şi 5 aprilie 2007.

La începutul acestui an, ca urmare a valului de proteste stradale, a propus coaliţiei de guvernare suspendarea taxei auto de primă vânzare pentru maşinile înmatriculate înainte de ianuarie 2007 ,pe durata de un an.

Deţine o casa de locuit împreuna cu soţia sa şi peste 60 000 de euro în conturi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite