CTP: Revocările din funcție ale lui Blaga și Anastase nu se compară cu plagiatul premierului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristian Tudor Popescu a declarat, marți seara, la România TV că în momentul de față se poate vorbi despre o lovitură de popor și nu una de stat. Totodată, editorialistul a afirmat că revocarea din funcție a Robertei Anastase i se pare ”de bun simț”, însă nu se poate compara cu plagiatul premierului, ”capturarea Monitorului Oficial sau atacul la adresa Curții Constituționale”.

CTP susține că nu este o lovitură de stat, ci mai degrabă o "lovitură de popor". Acesta își argumentează poziția spunând că "o lovitură de stat înseamnă conspirație, un grup restrâns de politici militari, la nivel înalt, care preiau puterea și abia apoi, prin mijloace violente, își asigură sprijinul popular. USL are, în momentul de față, sprijinul popular pentru ceea ce face".

Editorialistul a dezvăluit care e planul coaliției aflate la guvernare: "USL și-a făcut o socoteală simplă: avem noi suficient capital de ură populară la adresa PDL și Traian Băsescu? Dacă avem, ne putem <<urca>> pe acest capital de ură și să luăm puterea completă. (...) Așa au socotit dânșii: că e momentul să facă lucrul ăsta".

CTP reamintește despre protestatarii de astă-iarnă, despre care spune că nu au dispărut și că vor în continuarea demisia lui Traian Băsescu.

Societatea „Timişoara“: „Îndemnăm pe toţi concetăţenii să participe la mitinguri“

Jurnalistul a mai afirmat că înlocuirea dnei Anastase sau a dlui Blaga nu se poate compara cu "desființarea comisiei care a dat verdict de plagiat în cazul Ponta, cu capturarea Monitorului Oficial sau cu atacul la adresa Curții Constituționale". "Aceste două persoane sunt aici prin târguieli politice la colţul mesei, aceste posturi - cele două şefii de Cameră-, de douăzeci de ani încoace, sunt târguite între diversele grupări politice şi mi se pare firesc că, dacă au fost puşi la mica înţelegere de Parlament acolo, pot fi şi daţi jos tot de Parlament", a adăugat Cristian Tudor Popescu.

"Schimbarea Robertei Anastase mi se pare de bun simț. Faptul că Vasile Blaga și-a lipit imaginea de cea a dnei Anastase mi se pare o mare greșeală. E problema dânsului", a mai spus CTP.

Totuși, a ținut să avertizeze că, dacă Curtea Constituțională va decide că dl Blaga și dna Anastase rămân în funcții și USL nu se va supune hotărârii CC, ”avem în acel moment o mare problemă în legătură cu statul român".

Scandalul politic din România a fost comparat cu o mare gafă a politicii americane

Ce spune Constituţia despre suspendarea Preşedintelui

EDITORIAL DE SABIN ORCAN: Ponta, între Năstase şi Băsescu

Cine este personajul „Dottore", apelativul cu care i s-a adresat Băsescu lui Ponta

Şi ei au fost acuzaţi de plagiat, dar au demisionat!

Viorel Marineasa: "Ponta nu ştie ce este munca ştiinţifică. Trebuie să îşi dea demisia"

Află câte persoane au semnat petiţia care cere demisia premierului

Daniel Vighi, profesor universitar: "Onestitatea este mai presus de orice"

Universitarii din Timişoara cer demisia lui Ponta: "Ne face de râs în toată lumea"

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite