Blaga: "Regret că măsurile de austeritate nu au fost luate la timp/ Avem nevoie de un nou împrumut"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul de Interne, Vasile Blaga, a declarat la Pro TV, că România are nevoie de un nou acord cu FMI, ceea ce ar însemna şi un nou împrumut.

Ministrul de Interne, Vasile Blaga, lider PDL, a declarat într-o emisiune difuzată, dumincă, la ProTv, că, personal, consideră că România are nevoie de un nou acord cu FMI, ceea ce presupune şi un nou împrumut, arătând însă că acest lucru nu a fost discutat în Guvern.

Blaga a susţinut că a aflat despre situaţia dificilă în care se află România în ianuarie 2009. Ministrul Administraţiei şi Internelor mărturiseşte că ar fi putut fi luate măsuri de austeritate încă de la acea dată, "însă nu s-a considerat necesar", lucru care a fost regretat ulterior, căci, în opinia sa, "România se află în cea mai dificilă situaţie de după cel de-Al Doilea Razboi Mondial".

"Personal, cred că România are nevoie de un nou acord cu FMI. Un nou acord cu FMI presupune şi un nou împrumut", a precizat Blaga.

El a arătat că acest lucru nu a fost discutat în Guvern, dar că este convins că la nivelul Ministerului Finanţelor şi al BNR discuţiile au fost purtate în acest sens.

Întrebat dacă regretă că măsurile de austeritate nu au fost luate la timp, ministrul Blaga a răspuns "Eu regret".

Salariu de barosan din primărie care sfidează criza: 5.000 de lei pe lună

Ministrul a specificat că nu a discutat în Guvern despre acest posibil acord , care reprezintă un nou împrumut pentru România.

Blaga a  mai spus că, dacă nu s-ar lua măsurile pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea, deficitul bugetar s-ar situa la 9,1-9,2% din PIB la sfârşitul anului, iar, pentru a face faţă nevoilor, este nevoie de 11 miliarde de euro.

Întrebat dacă Guvernul va trebui să plece dacă se ajunge la situaţia de a creşte taxele, Blaga a spus: "Sunt convins că da". "Sunt convins că da. Venim cu un pachet de măsuri analizat cu specialişti din toate domeniile şi am ajuns la această concluzie", a adăugat Blaga.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite