Blaga: "Ştiam din ianuarie 2009 de situaţia dificilă a României, însă nu s-au considerat necesare măsurile de austeritate"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul de Interne, Vasile Blaga, a declarat, într-o emisiune care va fi difuzată, duminică, de Pro TV, că moţiunea de cenzură nu are şanse de a fi adoptată, că este convins că nu se va ajunge la creşterea taxelor şi că Guvernul Boc ar trebui să plece dacă acest lucru se va întâmpla.

Vasile Blaga nu crede că moţiunea de cenzură are şansa de a fi votată în Parlament şi adaugă că, în cazul puţin probabil în care aceasta va trece, nu i se pare oportun să fie atacat votul la Curtea Constituţională şi aceasta pentru că Guvernul trebuie să demonstreze că se bucură de susţinere parlamentară, se arată într-un comunicat al Pro Tv, citat de Mediafax.

Ministrul Administraţiei şi Internelor mai spune că este convins că măsurile de austeritate vor fi aprobate de Curtea Constituţională.

Vasile Blaga a declarat că a aflat despre situaţia dificilă în care se află România în ianuarie 2009. Ministrul Administraţiei şi Internelor mărturiseşte că ar fi putut fi luate măsuri de austeritate încă de la acea dată, "însă nu s-a considerat necesar", lucru care a fost regretat ulterior, căci, în opinia sa, "România se află în cea mai dificilă situaţie de după cel de-Al Doilea Razboi Mondial".

Nu doar Vasile Blaga afirmă că situaţia României se cunoştea de mai mult timp, înaintea sa, Radu Berceanu şi Sebastian Vlădescu declaraseră că Guvernul ştia de poziţia dificilă a ţării, dar că guvernanţii au preferat să mintă pentru o perioadă, iar acum, a venit momentul să se aplice măsurile de austeritate.

În ceea ce priveşte posibilitatea de creştere a taxelor, Vasile Blaga este foarte categoric: "Am convingerea că nu se va ajunge la o creştere a taxelor. Cred că guvernul Boc ar trebui să plece dacă se va ajunge la aplicarea măsurii de creştere a taxelor", a spus ministrul Administraţiei şi Internelor.

În ceea ce priveşte intrarea României în spaţiul Schengen, Vasile Blaga este convins că data nu va fi amânată. În noaptea de 27 spre 28 martie 2011, românii se vor bucura de o libertate totală de mişcare în spaţiul european.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite