Berceanu, reales şef la PDL Dolj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Berceanu taie şi spânzură la filiala Dolj
Radu Berceanu taie şi spânzură la filiala Dolj

Senatorul democrat-liberal a obţinut 419 voturi, în timp ce contracandidatul său, deputatul Gelu Vişan, a avut 113 voturi. Vişan îl acuză pe Radu Berceanu că a câştigat „terorizându-şi cu ameninţări alegătorii“, folosindu-se în campanie de şefii de deconcentrate din judeţ.

Deputatul democrat-liberal a susţinut că înfrângerea sa în lupta cu cel care conduce organizaţia de 20 de ani reprezintă, de fapt, un pas înainte pentru consolidarea statutului de „partid-stat" al PDL. „A fost o luptă inegală. Nu cu Radu Berceanu însuşi m-am bătut, ci cu toate instituţiile statului.

Mai citeşte şi:

Videanu: Astăzi nu există acel om politic în interiorul PDL care să îl înlocuiască pe Traian Băsescu

Udrea: PDL începe recrutarea pentru alegerile de la Primăria Capitalei

Ioan Oltean: „Vom reuşi să refacem Alianţa D.A.“

El i-a mobilizat pe toţi şefii de deconcentrate din judeţ, care, sub ameninţarea demiterii, au mers şi i-au făcut campanie. Fiecare are o afacere, un magazin, ceva şi a ţinut cont de «sugestia» de la centru. Nu prea am avut cum să contracarez o asemenea forţă", a declarat Vişan pentru „Adevărul". Deşi nemulţumit, deputatul a spus că nu va contesta votul. „N-am cui să reclam această situaţie. Conducerea partidului nu are cum să intervină. Ce să fac? Să mă duc la Guvern?! Să le spun ce fac şefii din deconcentrate, care au terorizat alegătorii sub îndrumarea lui Radu Berceanu?!", a mai spus deputatul PDL.

„Poliţele" lui Berceanu

Protestele lui Vişan nu i-au umbrit lui Berceanu victoria, acesta trecând la promisiuni imediat după prezentarea rezultatelor. „Oltenii încep să devină pedelişti de categoria a doua. Conducerea PDL trebuie să ţină cont, când se împart funcţiile la nivel central, de numărul de voturi obţinut de filiale", a spus Berceanu după realegerea sa. Senatorul a mai spus că vrea funcţia tocmai pentru „a plăti o poliţă": fotoliul de preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj. „Am această dorinţă de a plăti o poliţă şi aş vrea ca împreună cu organizaţia judeţeană să câştigăm alegerile în totalitate", a comentat Berceanu.

Victorie a „vechii gărzi"

Alegerea fostului ministru al Transporturilor la şefia PDL Dolj reprezintă, de fapt, o victorie a „vechii gărzi" din PDL, în lupta pentru supremaţie la nivel naţional cu „gruparea reformiştilor", reprezentată de Elena Udrea. Membru al aşa-zisei triplete „BVB" (Blaga-Videanu-Berceanu), senatorul PDL a pierdut în cursul acestui an atât portofoliul Transporturilor, cât şi alegerile pentru funcţia de lider al grupului din Senat, pentru care s-a înscris pe ultima sută de metri.

"A fost încă un pas spre consolidarea statutului de partid-stat al PDL. Nu m-am bătut cu Berceanu, ci cu toate instituţiile statului, pe care el le-a folosit în campanie!"
Gelu Vişan deputat PDL

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite