Antonescu spune că va informa forurile internaţionale despre anchetarea lui Dragnea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crin Antonescu
Crin Antonescu

Crin Antonescu a declarat, joi, la finalul şedinţei USL, referitor la acuzaţiile aduse lui Liviu Dragnea, că va fi organizată o comisie parlamentară care să analizeze modul în care sunt anchetaţi cetăţenii simpli şi, totodată, va fi trimisă o scrisoare către forurile internaţionale prin care li se va cere să ia măsuri.

„Avem de a face cu incriminarea că nişte lideri politici au căutat să mobilizeze cetăţenii României la vot. Suntem în faţa unui moment foarte grav, în care instituţii ale statului atacă sistemul democratic pluralist la temelie. Nu e posibil ca un partid politic să fie atacat în activitatea politică. Vom institui o comisie parlamentară care să analizeze modul în care această cercetare se organizează şi vom face o informare pentru toate forurile internaţionale preocupate de respectarea democraţiei  în România de către toate părţile“, a declarat Antonescu, care a precizat că, alături de Victor Ponta, este solidar cu colegii care s-au implicat în campania electorală.

„Da, am îndemnat oamenii să vină la vot ceea ce este perfect legal“, a mai spus Antonescu.

Joi, 6 septembrie, procurorii din cadrul DNA au început urmărirea penală față de Liviu Dragnea care este acuzat de:

Folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Asociere pentru săvârșirea de infracțiuni.

Instigare la violarea prin orice mijloace a secretului votului de către membrii biroului electoral al secției de votare ori de către alte persoane.

Instigare la promisiunea, oferirea sau darea de bani ori alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze în cadrul referendumului.

Citeşte şi: Dragnea spune că acuzaţiile DNA sunt nefondate: Se urmăreşte îndepărtarea mea din campania electorală. Nu mă tem de luptă

Videanu, referitor la audierea lui Dragnea: Nimeni nu este mai presus de lege

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite