Antonescu: Recentul cvartet Boc-Patriciu-Botiş-Cartianu "revoluţionează practica şi teoria liberalismului"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele  PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că s-a creat "un cvartet foarte recent" alcătuit din Emil Boc, Dinu Patriciu, Ioan Botiş şi Grigore Cartianu, care "'revoluţionează practica şi teoria liberalismului", acuzând existenţa unei campanii prin care Codul Muncii e legitimat drept capodoperă a liberalismului românesc.

UPDATE Patriciu către Antonescu: O să-i trimit la birou câteva cărţi esenţiale

"Sunt silit să-i atrag atenţia domnului preşedinte că sintagma 'teoria şi practica' vin dintr-o lecţie mai veche” a replicat Dinu Patriciu. Vezi aici declaraţia în întregime.

image
Grigore Cartianu, autorul bestsellerurilor „Sfârşitul Ceauşeştilor“ şi „Crimele Revoluţiei“

UPDATE Cartianu: Lui Antonescu i-ar sta mai bine în PSD

Redactorul şef al ziarului "Adevărul", Grigore Cartianu, afirmă că lui Crin Antonescu, liderul PNL, i-ar sta mai bine în PSD, lângă Ion Iliescu. Vezi aici întreaga declaraţie.

"În ceea ce priveşte Codul Muncii, avem necazuri. S-a format un cvartet foarte recent Boc-Patriciu-Botiş-Grigore Cartianu, care revoluţionează practica şi teoria liberalismului. Noi suntem înfieraţi nici mai mult nici mai puţin decât de Grigore Cartianu, păţim mai rău decât Piţurcă, decât M.M. Stoica, suntem altoiţi tare de tot. Domnul Botiş se califică în editorialele cu iz memorialistic ale domnului Patriciu şi nu mai poate fi acuzat Guvernul Boc nici de faptul că nu a purtat dialog social că, dacă ai vorbit cu domnul Patriciu, cu cine mai vrei să vorbeşti despre Codul muncii? Opera Guvernului Boc e foarte repede intitulată şi legitimată de o campanie întreagă drept capodopera liberalismului românesc", a spus Antonescu într-o conferinţă de presă.

Preşedintele PNL susţine că nu ştie dacă să combată sau nu această situaţie. "Nu ştii încotro s-o iei: să începi o dispută teoretică despre liberalism cu domnul Grigore Cartianu? Parcă ai începe-o cu Dinu Patriciu, totuşi", a spus Antonescu.

"Dacă noi înţelegem prin liberalism doar nişte prevederi cu caracter economic, cred că greşim. Din punct de vedere al politicii liberale - nu al interesului de afaceri, care e foarte important - primul lucru care contează, până la regimul impozitelor, până la raportul angajator-angajat, e separaţia puterilor în stat, statul de drept, rolul Parlamentului într- o societate democratică. Primul lucru care, indiferent ce conţine acest cod, e inacceptabil pentru un liberal, e că Guvernul Boc impune o asemenea lege prin angajarea răspunderii, fără să fie precedată de un dialog", a continuat liderul PNL.

Potrivit acestuia, discuţia dintre Botiş şi Patriciu nu poate să ţină loc de dialog social.

"Faptul că domnul Botiş l-a sunat pe domnul Patriciu, cum ne povesteşte domnul Patriciu destul de încântat, de flatat, şi l-a întrebat cu timiditate dacă e bine şi domnul Patriciu i-a zis 'da, e bine, se putea şi mai bine' nu poate să ţină loc de dialog social", a adăugat Antonescu.

Preşedintele PNL a salutat faptul că Guvernul Boc a ajuns la relaţii civilizate cu mediul de afaceri "sau cel puţin cu domnul Patriciu". "E un pas mic poate pentru domnul Boc, dar mare pentru domnul Patriciu şi pentru sănătatea mediului de afaceri. Dar nu e de ajuns pentru ca nişte liberali, aşa cum înţeleg eu liberalismul, cu câtă minte am, nu cu câtă are domnul Cartianu, să fie de acord cu asta", a adăugat Antonescu.

Omul de afaceri Dinu Patriciu a relatat recent, într-un editorial, că a fost sunat de ministrul Muncii, Ioan Botiş, care i-a cerut părerea despre proiectul de Cod al Muncii.

Moţiunea de cenzură intitulată "Codul Boc - salarii mici, şomaj mare, firme falimentate", semnată de 210 parlamentari USL, a fost citită, miercuri, în Parlament. Dezbaterea şi votul moţiunii de cenzură vor avea loc în 16 martie, începând cu ora 15.00.

În aceeaşi conferinţă de presă, Crin Antonescu a afirmat că a încheiat înţelegerea politică cu Voiculescu pentru o majoritate parlamentară, deşi era convins de relaţiile lui cu Securitatea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite