Antonescu: Când am decis să rămân în politică, am făcut-o având în vedere că românii s-au pronunţat pentru demiterea lui Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crin Antonescu şi Traian Băsescu s-au acuzat, reciproc, de corupţie
Crin Antonescu şi Traian Băsescu s-au acuzat, reciproc, de corupţie

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi seara, într-o emisiune televizată că a luat decizia de a rămâne în politică pe baza convingerii că românii "într-o zdrobitoare majoritate" s-au pronunţat că preşedintele suspendat Traian Băsescu trebuie demis.

"Sensul acestui angajament politic a fost foarte clar pentru oricine. În orice caz pentru cei în virtutea cărora l-am făcut a foarte foarte clar. Onoarea mea o judecă oamenii care au înţeles ce am spus. Când am luat decizia să rămân în politică, am făcut-o pe baza convingerii că românii într-o zdrobitoare majoritate, românii care s-au pronunţat şi care sunt mai mult de jumătate, românii care aveau dreptul să o facă l-au demis pe Traian Băsescu. Am luat acest angajament în faţa alegătorilor României care au decis că Traian Băsescu trebuie să plece şi nu eu", a spus liderul liberalilor, la Antena 3.

El a afirmat că atunci când a declarat că se va retrage din viaţa politică s-a referit la cazul în care Traian Băsescu nu ar fi fost demis la referendum prin voinţa cetăţenilor.

"Dacă votul pe care cetăţenii români l-au exprimat ar fi arătat că ei nu doresc schimbarea lui Traian Băsescu, eu ca un om politic care am cerut asta în Parlament, care am chemat milioane de oameni la urne ar fi trebuit să trag nişte consecinţe. Nu putem din lună în lună să ne jucăm de-a suspendarea. Cineva trebuie să piardă, cineva trebuie să plece, să plătească politic. Eu consider că răspunsul pe care românii într-o proporţie copleşitoare l-au dat îmi arată că eu am avut dreptate şi că Traian Băsescu este cel care trebuie să plece", a conchis Antonescu.

Citește și alte declarații ale lui Crin Antonescu:

Antonescu: Merkel să-i dea lui Băsescu o bucăţică de pâmânt în Germania și să se joace acolo

Antonescu: Este nevoie de presiune publică asupra lui Traian Băsescu pentru a demisiona

USL trebuie să rezolve urgent chestiunea ministrului Justiţiei şi a funcţionării unor instituţii

Care a fost REACŢIA lui Crin Antonescu după invalidarea referendumului în IMAGINI

CCR a decis: Traian Băsescu se întoarce la Cotroceni

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite