Antonescu: USL trebuie să rezolve urgent chestiunea ministrului Justiţiei şi a funcţionării unor instituţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele interimar Crin Antonescu a declarat, marţi, că USL trebuie să rezolve de urgenţă o serie de probleme, enumerând chestiunea ministrului de Justiţie şi a funcţionării unor instituţii, printre care CSM.

"USL, în primul rând prin Guvernul şi majoritatea parlamentară pe care încă le au, trebuie să facă o serie de lucruri. Trebuie să facem o serie de lucruri. De urgenţă, rezolvată chestiunea ministrului Justiţiei şi de urgenţă rezolvate chestiunea funcţionării unor instituţii ale statului român, Parchetul General, CSM, alte instituţii, care trebuie aduse la normalitate, prin mijloacele pe care le are Guvernul", a spus Antonescu la Antena 3.

El a punctat că în cel mai scurt timp ar trebui formulate plângeri penale şi solicitări publice de deschideri de anchete în cazul "devalizării economiei româneşti", de la Hidroelectrica până la Ministerul Dezvoltării.

"În cel mai scurt timp, s-au făcut deja nişte paşi, şi premierul şi miniştrii au vorbit despre hoţii, de devalizarea economiei româneşti, de jaful asupra bugetului, în diverse locuri, de la Hidroelectrica până la Ministerul Dezvoltării. Toate aceste lucruri trebuie formulate urgent în plângeri penale şi în solicitări publice de deschidere de anchete

Datoria Guvernului, în primul rând prin ANAF, şi celelalte instituţii, este să descopere foarte, foarte repede şi foarte, foarte clar sursa de alimentare, dacă ea este direct sau indirect de la bugetul public, a propagandei deşănţate a lui Traian Băsescu", a afirmat preşedintele interimar.

Antonescu a completat că aceste lucruri trebuie făcute cât mai repede.

"Aceste lucruri trebuie făcute imediat şi am convingerea că USL, instanţele guvernamentale o vor face fără niciun fel de ezitare sau pas înapoi în faţa presiunii pe care, Traian Băsescu, venit la Cotroceni, o va face, în faţa nebuniei propagandistice pe care oamenii lui o vor face", a completat el.

Care a fost REACŢIA lui Crin Antonescu după invalidarea referendumului în IMAGINI

CCR a decis: Traian Băsescu se întoarce la Cotroceni

Mihai Răzvan Ungureanu: Decizia CC putea fi luată din 2 august dacă nu era vasta operaţiune de intoxicare a Curţii

Decizia Curţii: Traian Băsescu îşi reia atribuţiile odată cu publicarea deciziei în Monitorul Oficial

Peste 200 de persoane protestează la sediul Curţii Constituţionale

Analiză Capital Economics: Decizia Curţii Constituţionale e o sabie cu două tăişuri

Raiffeisen: Incertitudinile vor persista, chiar dacă tensiunile politice se vor reduce temporar

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite