Antonescu: Este nevoie de presiune publică asupra lui Traian Băsescu pentru a demisiona

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reacţia lui Crin Antonescu după invalidarea referendumului
Reacţia lui Crin Antonescu după invalidarea referendumului

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, marţi, la Antena 3, că este nevoie de presiune publică pentru ca Traian Băsescu să demisioneze, el arătând că acesta nu mai este un preşedinte legitim al României şi doar astfel poate fi convins să renunţe la mandat.

"Eu cred și am făcut un apel public și îl mai fac o dată, că este nevoie în acest moment de presiune publică asupra lui Traian Băsescu pentru a demisiona pentru că în ciuda hotătârii Curții Constituționale și în ciuda faptului că eu cred cât mai repede, Parlamentul se va reuni, va citi actul acesta al Curții, după aceea Monitorul Oficial va publica hotărârea, în ciuda faptului deci că Traian Băsescu va avea acte să se întoarcă la Palatul Cotroceni, adică în funcția de președinte, el nu mai este un președinte legitim al României", a susținut Antonescu la Antena3.

"Iar presiunea publică îl poate determina să demisioneze pentru că presiune publică înseamnă în niciun fel să se depășească cadrul legal, există diferite forme ale presiunii publice, diferite forme de protest și cred că acesta este momentul în care într-adevăr toți acești oameni care au votat și toți acei oameni care înțeleg că nu putem batjocori semnificația unui vot, să adopte o poziție publică, că-i vorba de manifestație legală, că-i vorba de un protest public, că-i vorba de declarații publice ale unor organizații ale societății civile, ale unor organizații profesionale, oricum oamenii au dreptul să se organizeze și să se manifeste", a mai completat el.

De asemenea, Antonescu a mai precizat că "asta trebuie făcut pentru că toată lumea din România și din afara României să-nțeleagă că aici nu a fost jocul a câțiva politicieni, că aici nu a fost vorba și nu poate fi vorba de coabitarea unui prim-ministru sau unor președinți de partid cu președintele țării", și a motivat că "este vorba de imposibilitatea de a coabita prin sfidare, Traian Băsescu, din nou președinte cu acești 8,5 milioane de oameni".

Cât despre continuarea luptei împotriva lui Traian Băsescu, Antonescu a explicat că "nu, nu mergem mai departe, mergem până la capăt, capătul înseamnă momentul în care în România toate instituțiile statului vor funcționa pe bază democratice și transparente, toate instituțiile statului vor reprezenta interesele cetățenilor și vor da socoteală în fața cetățenilor, ceea ce astăzi nu se întâmplă".

"Cele opt milioane și ceva de oameni care au venit la vot sunt luați peste picior, sunt trimiși acasă, asta e, v-am păcălit. Nu, asta nu rămâne așa!", a mai spus Antonescu într-o emisiune la Antena3.

Antonescu a mai declarat că: USL trebuie să rezolve urgent chestiunea ministrului Justiţiei şi a funcţionării unor instituţii

Care a fost REACŢIA lui Crin Antonescu după invalidarea referendumului în IMAGINI

CCR a decis: Traian Băsescu se întoarce la Cotroceni

Mihai Răzvan Ungureanu: Decizia CC putea fi luată din 2 august dacă nu era vasta operaţiune de intoxicare a Curţii

Decizia Curţii: Traian Băsescu îşi reia atribuţiile odată cu publicarea deciziei în Monitorul Oficial

Peste 200 de persoane protestează la sediul Curţii Constituţionale

Analiză Capital Economics: Decizia Curţii Constituţionale e o sabie cu două tăişuri

Raiffeisen: Incertitudinile vor persista, chiar dacă tensiunile politice se vor reduce temporar

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite