Năstase le cere judecătorilor eliminarea din pedeapsă a celor şase zile petrecute la Floreasca

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Năstase
Adrian Năstase

Fostul premier a fost adus azi dimineaţă în faţa instanţei pentru judecarea cererii sale de eliminare a şapte zile din condamnarea la doi ani de închisoare dispusă în dosarul "Trofeul calităţii".

Fostul premier Adrian Năstase cere instanţei Tribunalului Bucureşti eliminarea din condamnarea sa definitivă a celor şase zile în care a fost internat la Spitalul Floreasca, arătând că din 20 până în 26 iunie a fost arestat şi a stat sub pază în unitatea sanitară.

În contestaţia la executare înaintată în 17 septembrie Tribunalului Bucureşti Adrian Năstase solicită "computarea" (scăderea perioadei de arest preventiv din timpul total al pedepsei privative de libertate la care este condamnată o persoană-n.r.) celor şase zile pe care le-a petrecut internat la Spitalul Floreasca.

Avocatul lui Năstase, Ion Cazacu, declara, în 19 septembrie, că judecătorii trebuie să analizeze şi să "compute", adică să considere ca executate în cadrul pedepsei de doi ani de închisoare cele şase zile pe care fostul premier le-a petrecut la Spitalul Floreasca din Capitală.

Îngrijire medicală cu pază

Un alt argument menţionat de avocat este acela că Năstase şi-a început executarea efectivă a pedepsei la momentul la care poliţiştii i-au înmânat, la el la domiciliu, mandatul de executare al pedepsei. Avocatul a precizat că în 20 iunie i-a fost înmânat mandatul de executare, lucru consemnat în documentele anchetatorilor, iar din acel moment a fost arestat şi a stat sub pază la Spitalul Floreasca până în 26 iunie, când a fost transferat la Penitenciarul Spital Rahova.

Astfel, a explicat avocatul Cazacu, Adrian Năstase era deja arestat în momentul în care a ajuns la Spitalul Floreasca, dovada fiind faptul că a fost transportat la spital însoţit de trei ofiţeri.

Citeşte şi:

Adrian Năstase s-a împușcat în gât. Ponta a fost la spital

Arma folosită de Adrian Năstase în tentativa de sinucidere: un revolver Smith and Wesson

Năstase, în faţa verdictului final: fostul premier al României a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu executare

Andrei Năstase: Îmi voi dedica viaţa să reabilitez numele tatălui meu

Adrian Năstase se pregăteşte pentru operaţie! Intervenţia va avea loc peste două ore

Oamenii legii au finalizat cercetarea din casa lui Adrian Năstase. Vezi ce a declarat procurorul-şef!

Pelerinaj la căpătâiul condamnatului Adrian Năstase: Ponta, Antonescu, Şova și Creţu au fost alături de fostul premier

Năstase: “România a fost condusă în ultimii opt ani prin şantaj. Sunt una dintre ţintele predilecte ale acestor metode securiste"

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite