VIDEO Nuţu şi Sile Cămătaru merg la puşcărie. Curtea Supremă le-a menţinut pedepsele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sile Cămătaru are o pedeapsă mai mare decât fratele său
Sile Cămătaru are o pedeapsă mai mare decât fratele său

La ultima decizie din “Dosarul Cămătarilor”, judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti i-au condamnat la 6 ani, respective 13 ani de închisoare.

UPDATE: Înalta Curte de Casaţii şi Justiţie a respins recursule formulate de inculpaţi şi a menţinut sentinţa dată de Curtea de Apel Bucureşti.

Frații Nuțu și Sile Cămătaru au dominat lumea interlopă şi afacerile necurate, din stradă ani la rând. Potrivit procurorilor, gruparea condusă de cei doi, era structurată pe principiile unui grup criminal organizat.

Autoritățile spun că reţeaua Cămătarilor „şi-a extins sfera de influenţă în cadrul lumii interlope a municipiului Bucureşti, având pretenţia să obţină beneficii materiale de pe urma oricăror activităţi infracţionale care erau derulate de membrii grupării sale ori de către persoanele care ajungeau să se afle sub controlul său”.

Astfel, reţeaua Cămătarilor ar fi comis numeroase infracţiuni de cămătărie, lipsire de libertate, deposedare de bunuri sau trafic de persoane.
Alături de cei doi frați în 2008 au fost trimise în judecată încă 31 de persoane printre care mama și sora acestora. Un an mai târziu, Tribunalul Bucureşti, prima instanță care a judecat dosarul, a decis să îl condamne pe Nuţu Cămătaru la 13 ani de închisoare, iar pe Sile la 15 ani.

Curtea de Apel Bucureşti, cea care a judecat apelurile membrilor clanului a decis însă reducerea pedepselor. Astfel, Nuţu Cămătaru a primit 6 ani de închisoare în timp ce fratele său a rămas cu 13 ani din condamnarea iniţială de 15 ani.

Procurorii au decis să atace această sentință cu recurs. Procesul a ajuns astfel pe rolul instanței supreme care urmează să decidă astăzi când se va pronunța.

La sfârșitul anului trecut frații Cămătaru au părăsit închisoarea după ce au ispășit pedepsele primite în alte dosare. În total cămătarii au fost trimiși în judecată în 10 dosare penale.

Citeşte şi:

O familie de interlopi care “a făcut istorie”: de la mamă până la nepoţi, 33 de membri ai clanului Cămătaru fac legea în Capitală de peste 10 ani

VIDEO Nuţu Cămătaru în urmă cu trei săptămâni: „Mai e puţin şi vine inima mea Sile!”

Lumea interlopă, pusă pe jar: Sile Cămătaru îşi ameninţă duşmanii prin manelişti

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite