UPDATE Senatorul Cătălin Voicu - 5 ani cu executare! Judecătorul Florin Costiniu - 3 ani cu suspendare!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Voicu
Cătălin Voicu

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţiei (ÎCCJ) au pronunţat sentinţa în procesul în care Cătălin Voicu a fost judecat pentru fapte de corupţie, alături de fostul judecător Florin Costiniu şi oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic. Căşuneanu a primit 4 ani de închisoare cu suspendare, la fel şi Marius Locic, tot 4 ani de închisoare, dar cu executare.

Instanța a mai decis confiscarea a 200.000 de euro de la senatorul Cătălin Voicu (PSD), 118.000 de lei și a menținut sechestrul pus pe mai multe imobile care aparțin demnitarului.

Sentinţa nu este definitivă, iar inculpaţii au posibilitatea de a face recurs la Completul de 5 judecători. Din pedeapsa primită de senatorul Voicu, judecătorii vor scădea perioada în care a stat în arest preventiv, aproximativ un an şi patru luni.

Judecătorii ÎCCJ au anunţat că au finalizat cercetarea pe fond în acest caz, reprezentantul DNA depunând concluzii. În cazul parlamentarului, procurorul a cerut judecătorilor condamnarea la câte şapte ani de închisoare pentru cele două fapte de trafic de influenţă şi doi ani pentru cea de fals în înscrisuri sub semnătură privată, rezultând din contopirea lor - şapte ani de închisoare plus doi ani de sporire a pedepselor, informează Agerpres.

Citiţi şi:

Procurorii DNA cer rearestarea senatorului Cătălin Voicu, dar şi 9 ani de închisoare

Procurorul de şedinţă a cerut condamnarea la câte cinci ani de închisoare cu executare a oamenilor de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic şi a judecătorului Florin Costiniu la şase ani de închisoare. El a mai solicitat confiscarea sumei de 200.000 de euro de la Cătălin Voicu şi Costel Căşuneanu, cât şi 190.000 lei de la Cătălin Voicu şi Marius Locic.

Reprezentantul DNA a susţinut că faptele comise de senatorul Cătălin Voicu sunt deosebit de grave, de natură să tulbure ordinea publică. ''Faptele comise de senatorul Voicu au afectat grav prestigiul justiţiei până la cel mai înalt nivel şi din cauza lui corupţia a ajuns în toate instituţiile statului. Este fără precedent activitatea infracţională a lui Voicu, este practic o înşiruire continuă de intervenţii'', a spus procurorul DNA.

Voicu îi trage pe Căşuneanu, Costiniu şi Locic după gratii

Totodată, reprezentantul parchetului a cerut instanţei să ţină cont de calitatea şi funcţia pe care o are Cătălin Voicu, deoarece, în opinia sa, calitatea de senator atrage aplicarea unor pedepse mai mari. El a subliniat că niciunul dintre inculpaţi nu şi-a recunoscut săvârşirea faptelor de corupţie pe durata urmării penale sau a judecării procesului.

Pe 21 mai 2010, procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a senatorului Cătălin Voicu, acuzat pentru trafic de influenţă. În acelaşi dosar, au fost trimişi în judecată oamenii de afaceri Costel Căşuneanu, Marius Locic, precum şi judecătorul Florin Costiniu.

DNA în "Dosarul Voicu": Costiniu, Căşuneanu şi Locic, după gratii pentru 24 de ore

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a următorilor inculpaţi: Cătălin Voicu, senator în Parlamentul României, care este acuzat de procurori de două fapte de trafic de influenţă în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură cu fapte de corupţie, în formă continuată; Florin Costiniu, judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, fost preşedinte al Secţiei civile şi de proprietate intelectuală din cadrul ÎCCJ, acesta fiind deferit justiţiei pentru complicitate la trafic de influenţă; Costel Căşuneanu, asociat la SC PA&CO Internaţional SRL Bacău, pentru cumpărare de influenţă, în formă continuată; Marius Locic, administrator al S.C. Locic Imobiliare S.R.L, pentru cumpărare de influenţă, fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură cu fapte de corupţie, participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual la legea contabilităţii în legătură cu fapte de corupţie, toate în formă continuată.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite