DNA în "Dosarul Voicu": Costiniu, Căşuneanu şi Locic, după gratii pentru 24 de ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Omul de afaceri Costel Căşuneanu
Omul de afaceri Costel Căşuneanu

Florin Costiniu, Costel Căşuneanu şi Marius Locic au fost astăzi prezenţi la sediul DNA pentru audieri. Cei trei au primit mandat de arestare pentru 24 de ore în urma anchetei derulate în Dosarul Voicu.

UPDATE 20.30 Înalta Curte de Afaceri şi Justiţie a amânat pentru mâine dimineaţă, la ora 8.00, judecarea propunerii procurorilor anticorupţie de arestare preventivă a judecătorului Florin Costiniu şi a oamenilor de afaceri Marius Locic şi Costel Căşuneanu. Avocaţii celor trei au cerut termen pentru studierea dosarului.

UPDATE 17.30 Magistratul Florin Costiniu şi oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic îşi vor petrece noaptea în arestul Direcţiei de Cercetări Penale. În cazul în care niciunul nu va colabora cu procurorii anticorupţie în „Dosarul Voicu”, este posibil ca pe numele celor trei să se emită, vineri, mandate de arestare preventivă, pentru 29 de zile.

UPDATE 17.15 Maşina Poliţiei care i-a transportat pe magistratul Florin Costiniu şi pe omul de afaceri Costel Căşuneanu a ajuns la arestul Direcţiei de Cercetări Penale. Cei doi vor rămâne în detenţie 24 de ore, alături de Marius Locic, toţi având mandat de reţinere.

UPDATE 17.10 Magistratul Florin Costiniu şi omul de afaceri Costel Căşuneanu au fost urcaţi în maşina poliţiei şi au fost transportaţi la către arestul Direcţiei de Cercetări Penale. Avocatul lui Căşuneanu, Gheorghe Mateuţ, a declarat că mandatele de reţinere au fost eliberate „în urmă cu câteva ore” şi că „nu au existat confruntări” la sediul DNA între Costiniu, Căşuneanu şi Locic.

UPDATE 16.45 Căşuneanu şi Costiniu se află, încă, în sediul DNA. Cei doi au primit mandat de reţinere pentru 24 de ore, însă nu au fost duşi către către arestul Direcţiei de Cercetări Penale.

UPDATE 16.20 Procurorii DNA au emis joi ordonanţe de reţinere pentru omul de afaceri Costel Căşuneanu şi judecătorul Florin Costiniu, urmând ca aceştia să fie duşi în arestul Poliţiei Capitalei şi apoi să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.
O maşină specială a Poliţiei se află în faţa sediului DNA pentru a-i duce pe Costiniu şi pe Căşuneanu către arestul Direcţiei de Cercetări Penale.

UPDATE 16.15 Şi omul de afaceri Costel Căşuneanu va fi dus, alături de Florin Costiniu, în arestul Poliţiei Capitalei. Căşuneanu a fost audiat timp de mai bine de şase ore de procurorii anticorupţie.

DNA a dispus, joi, reţinerea a trei persoane importante în „Dosarul Voicu”: Marius Locic, Costel Căşuneanu şi Florin Costiniu.

UPDATE 16.10 Avocaţii magistratului Florin Costiniu, care au părăsit DNA, au anunţat că clientul lor a primit mandat de reţinere pentru 24 de ore. În câteva minute există piosibilitatea ca şi Costiniu să părăsească DNA încătuşat. Nu se ştie, încă, ce se va întâmpla cu Costel Căşuneanu, care este audiat de mai bine de ăase ore de procurorii anticorupţie.
Florin Costiniu este cercetat, alături de senatorul Cătălin Voicu şi omul de afaceri Costel Căşuneanu, pentru fapte de corupţie. Judecătorul a fost audiat de procurori aproape patru ore în dosarul în care este cercetat pentru fapte de corupţie.

Cu puţin timp înainte de reţinerea lui Costiniu, procurorii au emis ordonanţă de reţinere şi pentru omul de afaceri Marius Locic. Acesta a fost scos cu cătuşe din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi urcat într-o dubă a poliţiei pentru a fi dus la arestul Direcţiei de Cercetări Penale.

UPDATE 15.30 Marius Locic ar putea primi, vineri, un mandat de arestare preventivă, pentru 29 de zile. Locic, care urmează să fie prezentat Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie cu propunere de arestare preventivă , se află la arestul Direcţiei de Cercetări Penale, în timp ce magistratul Florin Costiniu şi omul de afaceri Costel Căşuneanu nu au ieşit, nici la această oră, din sediul DNA, unde sunt interogaţi de procurorii aticorupţie.

UPDATE 15.00 Au trecut cinci ore de când omul de afaceri Costel Căşuneanu se află în faţa procurorilor anticorupţie. Şi magistratul Florin Costiniu se află la DNA de trei ore, cei doi fiind interogaţi de procurori.
În urmă cu 60 de minute, Marius Locic a fost reţinut pentru 24 de ore. Locic a ieşit din sediul DNA având cătuşe la mâini şi nu a declarat nimic mass media.

UPDATE 14. 30 Omul de afaceri Marius Locic a fost scos cu cătuşe din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) şi urcat într-o dubă a poliţiei, urmând a fi dus la arestul Direcţiei de Cercetări Penale, după ce procurorii au decis reţinerea lui pentru 24 de ore.
Marius Locic nu a făcut niciun fel de declaraţii la ieşirea din sediul DNA.

UPDATE 14.05 Omul de afaceri Marius Locic a fost reţinut, joi, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), în dosarul în care este cercetat alături de senatorul Cătălin Voicu. Pe numele lui Locic s-a emis ordonanţă de reţinere.

La intrarea în sediul DNA, în urmă cu aproximativ patru ore, Marius Locic nu a dorit să ofere presei informaţii referitoare la „Cazul Voicu”.  „Îmi cer scuze, dar acum nu pot să declar nimic”, a declarat Locic.În sediul DNA se mai află, la această oră, omul de afaceri Costel Căşuneanu şi judecătorul Florin Costiniu. Căşuneanu este anchetat de procurorii anticorupţie încă de la ora 10.00, în timp ce Costiniu a ajuns la DNA la ora 12.00.

UPDATE 13.30 Surse judiciare susţin faptul că Marius Locic, Costel Căşuneanu şi Florin Costiniu ar fi fost puşi faţă în faţă de procurorii anticorupţie. Din câte se pare sunt mari şanse ca DNA să emită ordonanţe de reţinere pe numele acestora, însă acest lucru nu este oficial.

Omul de afaceri a venit însoţit de avocatul său, Gheorghiţă  Mateuţ. Întrebat de jurnalişti dacă îi este teamă că va fi reţinut, Costel Căşuneanu a spus că nu se teme de acest lucru. După Căşuneanu au mai sosit la DNA Marius Locic şi Florin Costiniu.

UPDATE 11.55 Judecătorul Florin Costiniu a venit, joi, la Direcţia Naţională Anticorupţie, care a obţinut avizul de reţinere şi arestare a magistratului, el declarând la intrarea în sediul DNA că este deja în întârziere şi că aşteaptă să fie audiat de procurori. "Am fost citat, este o procedură judiciară care-şi urmează cursul", a precizat Costiniu.

Întrebat dacă se teme de o eventuală arestare, judecătorul a refuzat să comenteze. "Nu vreau să fac niciun fel de anticipări. Eu sunt un tip punctual şi nu doresc să întârzii la audieri", a încheiat Florin Costiniu, înainte de intrarea în sediul DNA.

UPDATE 10.45 La sediul DNA a ajuns şi Marius Locic, acesta nedorind să facă declaraţii: "Nu comentez, nu am nimic de spus".

Înainte de venirea lui Căşuneanu la Direcţia Naţională Anticorupţie, în sediul DNA au intrat avocaţii lui Florin Costiniu, Viorel Spânu şi Horia Miclescu, precum şi avocatul lui Cătălin Voicu, Mihai Dinu.

Mai citiţi şi:

Cășuneanu a fost reținut de DNA

Magistratul Costiniu, propus pentru arestare

Geoană va fi citat în dosarul senatorului Cătălin Voicu

"Nu îmi este teamă de ce se va întâmpla pentru că nu am făcut nimic rău", a declarat Costel Căşuneanu la DNA.

Consiliul Superior al Magistraturii a avizat miercuri cererea DNA pentru reţinerea şi arestarea judecătorului Florin Costiniu, implicat în dosarul senatorului Cătălin Voicu. Costiniu este aşteptat joi la DNA, unde ar urma să ajungă şi Costel Căşuneanu şi Marius Locic.

Judecătorul Florin Costiniu, preşedintele Secţiei civile şi de proprietate intelectuală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, a fost citat, joi, pentru ora 12.00, la Direcţia Naţională Anticorupţie, care a obţinut avizul de reţinere şi arestare a magistratului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite