Procurorul vrăjitoarelor, trimis în judecată!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorul Max Bălăşescu este acuzat că a cerut şpagă 300.000 de euro. Suma a fost stabilită de către intermediarii mitei.

Conform procurorilor anticorupţie, şpaga a fost negociată în luna ianuarie a acestui an. În rechizitoriul întocmit, DNA susţine că responsabilitatea stabilirii sumei de bani a revenit intermediarilor Cristian Ene şi Marian Simirianu. Denunţătorul magistratului avea calitatea de învinuit într-un dosar penal aflat în instrumentarea inculpatului Maximilian Bălăşescu, fiind cercetat pentru complicitate la infracţiunea de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Ene Cristian Marian şi Simirianu Marian i-au comunicat denunţătorului că suma pe care trebuie să o dea este de 300.000 de euro, în două tranşe, de 100.000 de euro şi 200.000 de euro.

Vezi şi: Ce vrăji a mai făcut procurorul Bălăşescu

Din această sumă, susţin procurorii anticorupţie, lui Bălăşescu îi reveneau doar 50.000 de euro. “Banii au fost pretinşi pentru ca inculpatul Maximilian Bălăşescu să dispună ridicarea măsurilor asigurătorii luate faţă de denunţător, pentru a disjunge cauza cu privire la acesta şi să formeze un dosar separat, în care, ulterior, să adopte soluţia de scoatere de sub urmărire penală”, se arată într-un comunicat al DNA.

Citeste si L-au ajuns blestemele: Max Bălăşescu, procurorul vrăjitoarelor, încătuşat la DNA

Pe 31 ianuarie 2012, Ene Cristian Marian a primit de la denunţător, în numele inculpatului Bălăşescu Maximilian Ion, sumele de 90.000 lei şi 80.000 euro (reprezentând echivalentul a aproximativ 100.000 euro), ca primă tranşă a sumei totale pretinse, ocazie cu care procurorii au constatat în flagrant fapta. Pe 1 februarie 2012, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat măsura reţinerii pentru 24 de ore şi măsura arestării preventive. Ca urmare, în aceeaşi zi, Curtea de Apel Bucureşti a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a inculpatului Maximilian Bălăşescu, precum şi a inculpaţilor Ene Cristian Marian şi Simirianu Marian. Procurorii anticorupţie au fost sprijiniţi de ofiţeri din cadrul Serviciului Român de Informaţii.

Procurorul Bălăşescu ar fi negociat mita de la vrăjitoare în toaleta Parchetului

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite