L-au ajuns blestemele: Max Bălăşescu, procurorul vrăjitoarelor, încătuşat la DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorul Max Bălăşescu, cel care a anchetat cazul vrăjitoarelor Melisa şi Vanessa, a fost dus la audieri, într-un caz de corupţie. Acesta este cercetat în cazul procurorului Betelie.

UPDATE 15:35: Procurorii anticorupţie susţin că Maximilian Bălăşescu ar fi cerut 300.000 de euro mită. "În cursul lunii ianuarie 2012, inculpatul Bălăşescu Maximilian Ion, în calitatea sa de procuror, a pretins de la un denunţător, prin intermediari, suma de 300.000 euro, în două tranşe, pentru ca în schimb să dispună ridicarea măsurărilor asiguratorii luate faţă de denunţător, într-un dosar în care acesta era cercetat, alături de alte persoane, pentru complicitate la infracţiunea de înşelăciune cu consecinţe destul de grave. În schimbul banilor, procurorul Bălăşescu Maximilian Ion urma să dispună, cu privire la acelaşi denunţător, disjungerea cauzei şi formarea unui dosar separat în care ulterior să adopte o soluţie de scoatere de sub urmărire penală", se arată într-un comunicat emis de DNA.

Ieri, procurorul Maximilian Bălăşescu a fost surprins în flagrant după ce a primit de la denunţător, prin intermediar, suma de 90.000 lei şi 80.000 euro. DNA efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte două persoane, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de complicitate la luare de mită.

UPDATE 14.35: Procurorul Max Bălăşescu a fost reţinut de procurorii anticorupţie pentru 24 de ore. El a refuzat să dea declaraţii în faţa procurorilor. Avocata sa, Angela Ciurea, susţine că procurorul Bălăşescu şi-a exercitat acest drept. Procurorii anticorupţie vor propune la Curtea de Apel Bucureşti arestarea preventivă a lui Maximilian Bălăşescu.

UPDATE 13.18: Maximilian Bălăşescu se pare că ar fi suspectat şi de mită în cazul vrăjitoarelor Vanessa şi Melisa, de la care acesta ar fi luat suma de 50.000, pentru ca cele două să obţină o soluţie favorabilă în dosar, scrie Mediafax. Reprezentanţii Direcţiei Naţionale Anticorupţie nu au vrut, încă, să comenteze referitor la acuzaţiile aduse procurorului.

UPDATE 12.26: "În acest moment pe numele domnului procuror nu se află emisă nicio ordonanţă de reţinere. Dacă s-ar ajunge la acest lucru, ar fi nevoie de un aviz din partea Consiliului Superior al Magistraturii",  a declarat Livia Săplăcan, purtător de cuvânt în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Bălăşescu este acuzat de fapte de corupţie în cazul magistratului Betelie. Procurorii de l-au condus pe Max Bălăşescu la sediul DNA, în această dimineaţă.

Vrăjitoarele Vanessa şi Melisa au fost acuzate că şi-ar fi înşelat şi şantajat clienţii. La serviciile acestora au apelat şi personalităţi din showbizul românesc, precum Mihaela Borcea, Corina Chiriac, dar şi Inna.

Însă, cazul a fost deschis după ce Oana Zăvoranu a depus plângere împotriva Vanessei. Artista spune că i-ar fi dat vrăjitoarei o sumă considerabilă de bani pentru serviciile sale. Oana Zăvoranu o acuză pe Vanessa de şantaj.

Procurorul Maximilian Bălăşescu are o experienţă profesională de aproape 15 ani. El este procuror delegat la Parchetul de pe lângă tTribunalul Ilfov de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Citeşte şi:

Vrăjitoarea Vanessa va fi cercetată în libertate. Melisa rămâne în arest şi aşteaptă hotărârea judecătorilor!

Vanessa a fost eliberată! Ea n-are voie să părăsească Chitila

Judecătorul care a vrut reabilitarea mareşalului Antonescu: Melisa şi Vanessa sunt nevinovate, întrucât Codul Penal nu pedepseşte vrăjitoria practicată la cerere!

Vrăjitoarele Vanessa şi Melisa ar putea fi eliberate. Azi se judecă cererea de prelungire a arestării

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite