Minoră de 14 ani, violată de 40 de bărbaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andreea nu a fost în stare să-i dea prea multe detalii asistentului social care a vizitat-o
Andreea nu a fost în stare să-i dea prea multe detalii asistentului social care a vizitat-o

Andreea Stancu susţine că a fost răpită, sechestrată şi obligată să întreţină relaţii sexuale  cu 40 de bărbaţi. Tânăra de 14 ani, din Gura Şuţii (Dâmboviţa), a plecat într-o zi la cumpărături, dar nu s-a mai întors. Părinţii au anunţat Poliţia, iar Andreea a ajuns acasă după câteva zile, traumatizată.

Andreea Stancu i-a povestit tatălui ei că a fost abordată pe stradă de un cunoscut, Cosmin. „Au luat-o nişte bărbaţi şi au violat-o, patru zile la rând!", a declarat Niculae Stancu asistenţilor sociali. Mai mult, fata spune că a fost lovită de doi dintre cei care au profitat de ea. Andreea se fereşte să vorbească despre ce i s-a întâmplat în acele zile. „M-au dus într-o casă şi m-au ţinut închisă", sunt singurele cuvinte pe care le-a spus copila în prezenţa asistentului social.

Citiţi şi:

ŞOCANT! Adolescentă forţată să facă sex cu 40 de bărbaţi
Bătaia e ruptă din Raiul franciscan: copil lovit cu piciorul în plină faţă de pedagogul său

Bestie pe post de tată: Şi-a violat fiica de 10 ani şi a lăsat-o gravidă

Tatăl ei spune că fata plecase la cumpărături, dar s-a întors după câteva zile. În tot acest timp, rudele au alertat Poliţia şi asistenţii sociali care au căutat-o. Sătenii spun că fata a fost răpită şi ţinută într-o casă din localitatea învecinată Perşinari, unde a fost obligată să întreţină relaţii sexuale cu cel puţin 40 de bărbaţi.

Şi asistenţii sociali au demarat o anchetă: „Ne-am autosesizat cu privire la acest caz. Am făcut o evaluare iniţială a fetei şi am stabilit că nu este un caz de luat din familie. Este cazul Poliţiei pentru că trebuie să caute persoanele care au abuzat de ea", a declarat Cerasela Gurgu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa (DGASPC).

O bătrână a fost bătută şi violată cu bestialitate, drept cadou de 8 martie

Cazul a ajuns în atenţia Parchetului care îi caută pe cei care au profitat de adolescentă. „În acest moment avem 15 persoane audiate din cele 40. Suspecţii au vârste cuprinse între 15 şi 30 de ani. Acestea au întreţinut relaţii sexuale orale şi normale neprotejate cu fata. I s-a făcut şi testul HIV pentru a se vedea dacă este sau nu bolnavă. Minora a fost traficată de cinci tineri, din localitatea Perşinari, care au fugit în Spania", a declarat procurorul Mihai Mihăilă, DIICOT Dâmboviţa.

Sprijin psihologic

Printre cei care au întreţinut relaţii sexuale cu adolescenta se află şi minori, iar anchetatorii trebuie să probeze acuzaţiile, aşa că ancheta înaintează greoi întrucât sunt multe persoane care trebuie verificate. Psihologii spun că tânăra va rămâne traumatizată tot restul vieţii.

„Îşi va putea reveni, dar doar cu ajutorul unui specialist, un psiholog. Această revenire va fi foarte dificilă. Traumele vor rămâne pentru tot restul vieţii. Este important ca familia şi prietenii să îi fie alături în aceste momente grele pentru ea", ne-a declarat Lena Rusti, psihoterapeut.

Dovadă: o filmare din timpul violului

Pentru o partidă de sex cu minora, proxeneţii primeau între 20 şi 50 de lei, potrivit anchetatorilor. Unul dintre clienţi a fost filmat, iar procurorii se află în posesia casetei. „Am făcut şi percheziţia informatică şi avem ca probă o filmare înregistrată în timpul actului sexual. O parte din banii încasaţi de proxeneţi ajungeau şi la minoră“, a declarat procurorul Mihai Mihăilă, de la DIICOT Dâmboviţa.

Adolescenta neagă însă acest lucru deşi prin comuna Perşinari localnicii bârfesc şi spun că fata s-ar prostitua de la vârsta de 12 ani, după ce a renunţat să mai meargă la şcoală. Tinerii care au supus-o la actele sexuale sunt căutaţi de anchetatori pentru a fi audiaţi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite