Bătaia e ruptă din Raiul franciscan: copil lovit cu piciorul în plină faţă de pedagogul său

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Maximilian
Radu Maximilian

Radu Maximilian, un minor de 17 ani adoptat de călugării franciscani şi crescut într-un internat catolic din Deva, a fost bătut cu bestialitate de pedagog.  Copilul a fost lovit cu piciorul în plină faţă, ajungând la secţia de urgenţe a Spitalului Judeţean.

Caz incredibil în cadrul Fundaţiei Sfântul Francisc din Deva. Un copil de 17 ani a a fost „educat” de pedagogul său cu picioarele. Minorul s-a ales cu faţa plină de vânătăi după ce a fost bătut crunt. Totul a pornit de la o neînţelegere. „Eram cu alţi doi copiii din cadrul fundaţiei, un băiat şi o fată. La un momendat, băiatul i-a adresat fetei cuvinte jignitoare. A fost auzit de părintele Bojte Csaba, iar ca să nu păţească ceva a luat-o la fugă. Eu am probleme cu piciorul şi nu am putut fugi. Aşa că totul a căzut pe mine. Părintele mi-a dat o palmă peste cap”, a spus Radu Maximilian.

Szeles Csabo (foto stânga)


După palma primită, Radu a primit o altă „corecţie” ruptă din Rai. A fost bătut cu picioarele de pedagogul său, Szeles Csabo (foto stânga). „Eram în pat, mă uitam la un film. Pedagogul a intrat în cameră şi m-a lovit cu piciorul peste faţă. Nu este prima dată când iau bătaie”, a adăugat adolescentul. În urma loviturilor, a ajuns la Spitalul Judeţean din Deva. Fişa de asistenţă medicală de la Unitatea de Primiri Urgenţe arată că minorul a fost agresat. Medicul i-a recomandat un control oftalmologic. Tânărul are tulburări de vedere şi se plânge de dureri acute de cap.

A făcut plângere la Poliţie
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, subinspector Bogdan Niţu, adolescentul a făcut plângere. „Am fost sesizaţi de către minorul Radu Maximilian care a reclamat faptul că a fost victima unei agresiuni. Acesta susţine că a fost bătut de unul din pedagogii săi. Aşteptăm ca, mâine, copilul să vină cu un certificat medico-legal, pentru a putea demara ancheta”, a declarat Niţu.

Contactat de Adevărul de Seară, pedagogul nu a vrut să-şi explice gestul. „Nu dau nicio declaraţie presei. Am dat declaraţii la Poliţie. Nu este treaba voastră ce se întâmplă aici”, a spus Szeles Csabo.

Scurt istoric al Fundaţiei Sfântul Francisc

Fundaţia Sfântul Francisc, filiala Deva, oferă servicii sociale copiilor separaţi de părinţi sau cu o situaţie financiară dificilă. A fost acreditată de Ministerul Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei în anul 2008. În prezent, aceasta găzduieşte aproximativ 350 de copii. Radu Maximilian a crescut în cadrul fundaţiei de la vârsta de trei ani.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite