Vîntu, cercetat şi pentru spălare de bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anchetatorii verifică traseul unor milioane de euro transferate de SOV în Cipru. Sorin Ovidiu Vîntu, alături de şoferul său, Alexandru Stoian, şi de omul de afaceri Octavian Ţurcanu au fost trimişi în judecată, ieri, pentru favorizarea infractorului.

Procurorii au disjuns o parte din dosar în care Sorin Ovidiu Vîntu este cercetat pentru spălare de bani prin firme din Cipru.Acuzat că l-ar fi sprijinit financiar, în Indonezia, pe fugarul Nicolae Popa, Sorin Ovidiu Vîntu şi-a rezervat dreptul la tăcere în faţa procurorilor. Conform Parchetului General, în perioada octombrie 2009-ianuarie 2010, SOV i-ar fi trimis, prin intermediul unei firme din Nicosia (Cipru), lui Nicolae Popa 50.000 de euro într-un cont deschis de acesta în Jakarta. De asemenea, Vîntu i-ar fi dat fratelui lui Nicolae Popa, Virgil, alţi 20.000 de euro pentru a-i trimite fugarului.

Transferuri bancare

Rezultatele comisiei rogatorii din Cipru scot la iveală faptul că Vîntu ar mai fi transferat în contul lui Nicolae Popa din Indonezia, prin intermediul lui Octavian Ţurcanu, 225.000 de euro, în perioada februarie-octombrie 2009. Astfel, în acest cont au mai fost realizate anterior alte două transferuri bancare, la 17 februarie 2009 - 150.000 de euro, iar la 14 iulie 2009 - 25.000 de euro. La 10 octombrie 2009, într-un cont pe numele societăţii comerciale din Cipru a fost virată suma de 3.000.000 de euro, dintr-un transfer bancar realizat de o altă societate comercială cu sediul în Nicosia. Persoana împuternicită să opereze asupra contului societăţii comerciale din care s-a efectuat transferul este Liviu, un apropiat al lui Sorin Ovidiu Vîntu.

Citiţi şi:

Sorin Ovidiu Vîntu: Aşa zisa mea aroganţă este modul meu de a-mi apăra demnitatea

Motivarea instanţei pentru eliberare arată că procurorii i-au permis lui Vîntu să ţină legătura cu fugarul Popa

Vîntu, liber pe motiv că nu  a fost arestat mai devreme

Obstrucţionarea anchetei

Procurorii îl acuză pe Vîntu că ar fi încercat să obstrucţioneze ancheta din Indonezia şi extrădarea lui Nicolae Popa, în acest sens omul de afaceri trimiţând mai multe persoane la Jakarta pentru a rezolva problema.

Sechestru

În acest dosar, procurorii au pus sechestru pe un imobil al lui SOV şi pe suma de 20.000 de euro. Vîntu, alături de Ţurcanu şi Stoian trebuie să achite către stat 18.000 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare din timpul anchetei.

Popa despre Vîntu: „Mingea e la el"

Discuţie telefonică între şoferul lui SOV, Alexandru Stoian şi Nicolae Popa.

Alexandru Stoian: Alo!

Nicolae Popa: Salut! Eu sunt. Fii atent!Ascultă-mă foarte încet, te rog! Nu am unităţi multe şi după cum bine ştii, sunt unde sunt şi nu am nici timp mult.

A. S: OK.

N.P.: Ce am eu de spus este aşa: totul este cum s-a vorbit de la început. Aş fi putut să fiu afară de trei săptămâni şi nu sunt pentru că nu există tot pachetul. (Spune-i lui Sorin Ovidiu Vîntu - n.r.) că nu vrea nimeni din afară să profite de pe urma noastră. Nu există niciun joc, sunt la curent cu tot ce se întâmplă, cu toate negocierile. Există în momentul ăsta riscul de a fi luaţi de neserioşi. Deja se întâmpină priviri ciudate şi nu se mai înţelege ce se întâmplă. Nu s-a intrat în nimic din cisternele trimise, sunt în stand-by ca să fie livrate, dar nu pot fi livrate aşa cum zice el. Lasă-mă să termin şi după aceea îmi spui tu! Aşa cum zice el, eu să ies şi după aceea să se dea! Nu este! Sunt alte reguli, se joacă altfel! Nu ştiu, mai mult decât atât, mingea e la el! încă o chestie! Alo!

A. S.: Pot să spun şi eu din ce mi-a lăsat să transmit?

N.P.: Da.

A. S.: A zis că toate salutările cu drag, echipa care este trimisă marţi cu restul este pentru siguranţa tuturor. Da?

N.P.: Ă ...

A.S: Acum se face tot posibilul ca totul să fie OK acolo, dar să presupunem că nu o să fie - ceea ce nici nu se gândeşte, dar a luat în calcul şi acest aspect, în şase luni, un an cel mult, tu eşti OK.

N.P.: Nu există! Să iasă din discuţie, să-i iasă din minte chestia asta! Ascultă-mă! El ce nu a rezolvat în zece ani nu rezolvă cu mine înăuntru! Iar eu nu accept să ajung înăuntru, de-aia am refuzat contactul cu ambasada, de-aia am refuzat contactul cu presa, de-aia am refuzat orice! Dacă este să se rezolve ceva, se rezolvă aici şi am posibilitatea prin tot ce s-a construit să rezolv, să fiu „safe" aici!

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite