Motivarea instanţei pentru eliberare arată că procurorii i-au permis lui Vîntu să ţină legătura cu fugarul Popa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Completul de judecată de la Curtea de Apel Bucureşti, condus de Viorica Costiniu, a motivat decizia de cercetare în libertate a omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu în dosarul lui Nicoale Popa, prin faptul că acesta nu a încercat să îngreuneze ancheta în ultimele luni.

Magistraţii arată că înşişi anchetatorii au revocat anumite măsuri, ceea ce ar duce la concluzia că Sorin Ovidiu Vîntu nu poate fi considerat pericol social.

În relaţii cu Nicolae Popa cu voie de la procurori

Magistraţii subliniază că procurorii nu i-au interzis lui Sorin Ovidiu Vîntu să mai ia legătura cu Nicoale Popa, în ciuda probelor evidente care demonstrau legătura celor doi: „Se poate considera că, în opinia organului de urmărire penală, acest pericol nu a existat nici măcar în perioada decembrie 2009 - martie 2010 căci, deşi prin ordonanţa din 16.12.2009 de luare a măsurii obligării de a nu părăsi ţara, inculpatului Sorin Ovidiu Vîntu i s-a interzis să ia legătura cu numiţii Nicolae Popa, Virgil Popa şi Ţurcan Octavian, ulterior, începând cu ordonanţa din 12.01.2010 şi în ciuda dovezilor referitoare la continuarea demersurilor de sprijinire a lui Nicolae Popa, această interdicţie nu a mai fost menţinută".

"Dacă în perioada decembrie 2009 - martie 2010 s-a considerat că inculpaţii nu prezintă pericol pentru ordinea publică, cu atât mai puţin în prezent, după o perioadă îndelungată de timp în care nu s-au evidenţiat alte acte de sprijinire a condamnatului Nicolae Popa, existenţa unui atare pericol nu mai poate fi susţinută.

Nu există motive rezonabile şi suficiente pentru a considera că lăsaţi în libertate, inculpaţii vor comite alte fapte prevăzute de legea penală", se arată în motivarea deciziei prin care s-a dispus ca Vîntu şi presupuşii săi complici, Alexandru Stoian şi Octavian Ţurcan să fie cercetaţi în libertate.
Sorin Ovidiu Vîntu are interdicţia de a părăsi ţara.

UPDATE Alistar, despre faptul că procurorii i-au permis lui Vântu să reia legăturile cu Popa: Bâlbe de Parchet

Victor Alistar, preşedintele Transparency International România, a afirmat pentru adevarul.ro că cei trei judecători au avut o opinie identică "în ceea ce priveşte nelegalitatea procedurilor aplicate în dosar de către procurori".

În privinţa faptului că procurorii i-au interzis lui Vîntu să îl vadă pe Popa, iar apoi i-au permis, Alistar a afirmat că sunt "bâlbe de Parchet". "Nu aveau destule probe şi sperau să înregistreze mai multe", a conchis el.

Citiţi şi:

Vîntu îi dă în judecată pe Udrea, Boc şi Voinescu

Reţinerea lui Vîntu a crescut audienţa Realităţii TV

Greşelile lui Vîntu: se dădea de gol când îşi schimba telefoanele şi folosea sintagme de tipul "virarea cisternelor în cont"

Vîntu către Popa: "Băi, tu habar n-ai ce este aici. Şi în ce situaţie reală sunt" - Extrase din cererea de arestare a lui SOV

Presa naţională despre reţinerea lui Sorin Ovidiu Vîntu

Care sunt cele mai controversate afaceri ale lui Vîntu

Vîntu despre dosarul de colaborator al Securităţii: "E fabricat"

Vîntu şi Băsescu între dragoste şi ură

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite